Friday, December 31, 2010

Welcome 2011...Good Bye 2010...

Bismilah...

Boldweeeehooooo!!! kebaaabooommm...!! pomm!! pomm!!

Heppy New Year 2011!!!!.....

Selamat Menyambut Tahun Baru 2011 semua kengkawan kuh....Semoga tahun ni lebih baik dari tahun-tahun yang sudah. Diberikan kesempatan untuk terus hidup dan bernfas di bumi Allah yang luas ini.Amin amin Ya Rabbal Alamin...

Yang bestnya cita-cita i *skema nak genapkan tweet di Twitter sebanyak 50k tercapai weeeehooooo macambaguslahko..heh!

Wednesday, December 29, 2010

(Update) Bola punya cerita.... kita juara! esok cuti!!



Bismillah..

hah!! pe kabo lah semua kengkawan kuh..heeee...hari ni kan..kan..hujan tak berhenti-berhenti dari semalam. Hujan rahmat agaknya lah kan. Dan budak2-budak sekolah pula da mula mendaftar hari ni. Ada yang nak masuk tahun 1, ada yang nak masuk tadika, ada yang nak masuk sekolah menengah, ada yang nak masuk university dah..hurm..ok2 selamat belajar yer kepada adik-adik sekalian..cukuplah cuti yang berbulan-bulan tu yer..heeee...teringat zaman-zaman sekolah dulu..seronoknya..sekarang kalau da kawen, mesti giliran i pula bawak anak pergi daftar sekolah ni kan woot woot beranganlahengkau.. -______-...


ha! malam ni kan kan. ada Final AFF Suzuki Cup 2010, Malaysia VS Indonesia jam 8 malam. weeeeeeeeee .Konpemlah bergegar rumah gwe ini malam...hahahha...nak2 i lah, jerit2 suara da lah nyaring bak kata adek i..heeee ceh3..abahlah orang yang paling bersemanagt kalau tengopk bola.dari sura ala-ala Ramli Sarip, boleh pula bertukar jadi suara Ning Baizura tu HAHAHHA...soprano gitew >.<..

Walapun berbagai spekulasi tentang Perlawanan malam ni, dan banyak peperangan siber berlaku,kes bomoh lah, kes si marcus gatal-gatal lah dan jugak kes paling hangat kes laser kaler hijau! heeeee...dah macam Ultraman pon ade kot xD.... lantakengkaulahweh

Hopefully semua ni tak akan patahkan semangat pasukan kita untuk bermain dengan baik.Dan sekaligus menjulang Piala AFF Suzuku Cup 2010 malam ini...Amin.. caiyok2!!

P/s: tak payah nak bertikam lidah, tuduh menuduh, fitnah menfitnah..tak ada faedahnya pun kan...buang masa, buat dosa.

ok babai..

Update!!

Monday, December 27, 2010

Menghitung Tahun Baru 2011

Bismillah..

Hurmmm..lagi 4 hari kita nak masuk tahun baru kan kan..tahun 2011 gitew...Bermakna bertambah lagilah usia gwe..di awal2 tahun nnti -__-.

Diawal-awal tahun, agak bosan sebab i asek bekerja je xpergi manae-mane pun.Umi n abah bz kerja.Last2 year baru lah i banyak bercuti kesana kesini.

Sepanjang tahun 2010 ni, antara perkara yang penting berlaku:-

i) kazen-kazen yang tamatkan zaman bujang dorang

ii) kematian arwah nenek tiri dan dua pupu

Thursday, December 23, 2010

Aku kena paw

Bismillah....

Alkisah......hari ni result PMR da kuar kan? so i ade sorang adek yang bongsu amek PMR jugak Semalam da cakap kat dia, wehh.result ok gwe blanje ok..hahhaa...yakin gitew i xperlu belanja dia.

Ni la budak temok dapat 6A

Pagi tadik dia pergi ambil result.Tak sempat nak tanya i da g kerja. Bila call dia cakap dapat 2 jek...2 apa? 2A? haah..ok selamat i hahaha..sekali dapat 6A 2 B daaa..haaaaaaaaaaa fadammuka ko kena lah tunaikan janji. Alhamdulillah...congrats lah buat adek i Fazdli temok2 heeee...kawan2 dia yang nakal tu pon result ok2 la 5A keatas...hurm...so jangan ingat kalau dorang nakal. dorang xpandai or malas belajar yer tak...huhhhhu...

Wednesday, December 22, 2010

Ini Saya....Saya...OK!!

Bismillah...

Siapa saya ek? nak tahu??...

Saya...seorang perempuan

Saya...bekerja sendiri

Saya....umur dah nak masuk 27 tahun tahun depan (2 jan bagi hadiah ok heee)

Saya...belum kawen, tak ada boyfren...single..HAHAHHA

Saya....mood selalu berubah-berubah mengikut cuaca..kadang-kadang OK..kadang-kadang KO

Monday, December 20, 2010

Bila Budak Kecik Jadi Tokey CC

Bismillah...

Hari ni nak cerita sikit pengalam"si Kecik" bekerja di CC. Kowang tau apa cc tak? ala..cc.. Cyber Cafe lah yang ada banyak2 pc tu, pastu boleh main/sewa ikut jam atau ikut suka hati ko lah tu..janji bayar HAHAHHA...

1) Ada yang ternganga sambil tepuk-tepuk muka macam tak percaya "si Kecik" yang handle cc ni (tepuk-tepuk muka tu tambahan jek) HAHAH

2) Buat muka seposen, duduk pastu tekan-tekan keyboard tanpa bagitau nak guna pc. kengkonon macam pc tu autolah bila dia dok ketuk2 -___- (tak nampak ke i dok tercongok ni) ok sah rabun heeeeeeeeeee

3) Banyak tanya itu, ini siap tanya bapak nama apa sebelum nak guna pc atau nak suruh buat pape..Ok fine i faham ngaaaaa

4) Masuk terus cakap nak suruh buat apa, lepas siap ambik terus bayar.Ok yang ni paling best xbanyak songeh.Konpiden jek.hahahhaa

5) Masuk, duduk depan kaunter lepas tu mata melilau-lilau sambil tanya err...sapa owner cc ni? saya nak jumpa jap.HAHAHHA.. i lah weh...(sambil kedip-kedip mato) 0_0.tak percaya?? PERCAYALAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH.. (nyanyi lagi ct)

6) Paling xleh blah bila dengar ayat cam ni "eh..budak kecik tu pandai lah gn pc lah "-_______-


Sunday, December 19, 2010

Baru punya

Bismillah...

Hari ni hari rajin..kenpa rajin? sebab tak ada kerja nak buat sangat dan nak elakkan rasa kebosanan dan keboringan melampau-lampau heeeee.
So, dengan segala nekadnya i buat keputusan nak edit my blog.Tukar template jek la..tu pun i mintak tolong si paan carikan template yang ok skit.huhuhu...

And than suruh jugak paan crop kan pic letak kat header..heeeeeeeeee skang da jadik.Tapi ingat nak edit-edit lagi.Tengok lah esok lusa kalau rajin edit lg heeeeeeeeeeeee....

template & header baru

Dua hari lepas pula i cat my bilik.Giler la penat tahu...lenguh habis satu badan..uols ingat senang ke kerja mengecat ni bagi orang 'comey' macam i? hahahaa teramatlah mencabar ok..kena panjat tangga tinggi2 kah3.Tapi bukan i la yang panjkat, adek i..HAHAHHA.i gayat ok panjat tinggi2 maunya kang pelepap!! pengsan HAHAHA.

Thursday, December 16, 2010

Ya Allah Ya Tuhan Ku


Bismillahirrahmanirrahim…

Ya Allah…
Jika aku jatuh cinta,
Cintakanlah aku pada seseorang yang melabuhkan cintanya PadaMu,
Agar bertambah kekuatanku untuk mencintaiMu…

Ya Muhaimin…
Jika aku jatuh hati,
Izinkanlah aku menyentuh hati seseorang yang hatinya tertaut padaMu,
Agar tidak terjatuh aku dalam jurang cinta nafsu…

Ya Rabbana…
Jika aku jatuh hati,
Jagalah hatiku padanya,
Agar tidak berpaling daripada hatiMu…

Ya Rabbul Izzati…
Jika aku rindu,
Rindukanlah aku pada seseorang,
Yang merindui syahid di jalanMu…

Monday, December 13, 2010

Hukum perkahwinan

Bismillah

First nak wish heppy besday buat my sis echah yang ke 21 dan buat my frenz paan yang ke 22...semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki Amin Amin Ya Rabbal Alaminn..

Today nak share something yang berguna skit.heee selalu kalau update blog mesti macam xder maknanyer langsung kan mengarut jek lebih heeee...Ok, oleh kerana sekarang musim cuti sekolah.walaupun tak lama lagi dah kan nak masuk tahun baru, tapi still dalam bercuti (ayat berbelit-belit).mesti ramai yang nak tamatkan zaman bujang trantang tang kan. heee syoknyer...sebab boleh makan nasi minyak free hek2...selamat pengantin baru pada uOls2 yang bergelar pengantin hek..rasa macam nak kawen jugak hee..tapi kan soal kawen ni bukan boleh buat main-main tahu...nak share sikit pasal golongan-golongan yang wajib, sunat, harus dan haram berkahwin cekedaout!!

Hukum perkahwinan dalam Islam

Wajib - Mereka yang mampu dari segi fizikal dan kewangan. Sekiranya tidak
berkahwin, takut terjerumus kepada maksiat zina.

Sunat - Mereka yang mampu dari segi fizikal dan kewangan dan mempunyai
keinginan untuk berkahwin . Sekiranya tidak berkahwin, tidak khuatir terlibat
dengan zina.

Haram- Mereka yang tidak mampu dari segi nafkah zahir dan batin, atau
perkahwinan yang bertujuan untuk memudaratkan isterinya.

Makruh- Mereka yang tidak mampu memberi nafkah kepada isterinya tetapi

Thursday, December 9, 2010

meet up di klcc

Bismillah...

olaa semua...uols ridu i tak? heee...dah 4 hari tak keje dan tak beronline..hurm rindu lah jugak dekat my belog cikai ni.

Hurm..nak tau mane i pegi 4 hari lepas? i g bercuti lah. Heee i pergi rumah my kak ngah dekat puchong perdana.Malam ahad dalam jam 9.30 malam kitorang bertolak, sampai dalam jam 1.00 pagi kot.

Hari isnin pegi shopping erea2 puchong jek, dah shopping2 shakan kat ioi mall..tapau food pastu balik umah.Ade yang makan Subway, ade yg makan Wendy's, ade Mcd, ade Dominos peh banyak giler makanan ikut selera dan duit masing2 hahahah.

Saturday, December 4, 2010

Seronok jadi kanak-kanak ni kan..

Bismillah..

Sejak masuk cuti sekolah ni, i selalu ditemani anak buah i Batrisyia atau nama manje die Caca.Dia lah orang paling semangat nak ikut i ke cc...lebih dari i lagi kot rajinnya.HAHHAAH.rajin arr sebab nak tengok cartoon,nak main game barbie.

caca peneman setia

Sampai dengan i sekali da mula jkd kanak2 riang balik.heeeee..penangan anak buah =.= alasan.Bila dia dah dok kat cc ni 8-9 jam sehari dengan i, i mula lah rajin cari2 games barbie ngan cartoon2 best nak download.I tanya lah kat caca, caca nak tengok cartoon ape? Ade (nama manje aku ok ahaha ) carikan..dia terus cakap "Caca nak tengok Rapunzell yang ade rambut panjang sangat tu dengan Tinkerbell yang boleh terbang pakai baju kaler hijau tu".ok fine.Panjang pulak jawapan die, details lagi HAHHA.budak2 rite? cam tu lah.excited jek bila sebut pasal cartoon.

Now i ngah layan ThinkerBell.Ok..siyesly memang best cartoon ni nak2 lagi grafic die yang super mabeles ok..

Thursday, December 2, 2010

nak nak nakkkkkkkkkkkkkkkkkkk

Bismillah

Nak taip entry laju-laju aje hari ni.Hurmmm..ok hari ni konvo adek i dekat Uitm Dungun nun.Konvo untuk Diploma in account. Tapi i tak ikut arr sebab kena bangun awal..eheheh..bayangkan lah, pukul 7 am dah nak ada kat sana. Dah la hotel motel kat sana semua dah full. Ceh baru berangan nak ikut jugak, tidur sana terus senang tak payah nak bangun awal2 kan. Lagi pun dari rumah i ke Uitm tu makan masa dalam sejam setengah lah jugak..fuh....Last2 adek i yang bongsu ngan yang yg ke 55 ikut.Eh silap yang ke 5 lah xD. Tak pe la lagi pun i nak kena kerja.Kang bebel lagi bos i -_____-.

Actually macam-macam program dalam kepala hotak i ni.Tapi tak tahu lah bila nak menjadi -_-. Cadang nak ke KL rumah my kak ngah pun, masih dalam keadaan blurr.. @_@.kalau dah blurr2 macam ni, i malas la nak berangan banyak.Juz buat tak tahu lagi bagus.Duit da berkepak2 ni nak bershoppingshakan HAHAHA.

Sekarang ni, i nak sangat beli cardigan polka dot yang betul-betul muat untuk badan i yang kecik cinonet ni.Susah kot nak cari, kat sini jangan diharaplah ok.Dalam blogshop plak...semua da habis.huhuhu keciwalahdaku.Sapa tau mana nak carik yang saiz xs, harga sederhana (kurang dari RM50) huhuhu...polkadot ok..


Wednesday, December 1, 2010

comelkan blog dorang...

Bismillah...

Hari ni da masuk bulan Disember 2010 kan..kejapnya masa ni berlalu kan.Tak sampai lagi sebulan da nak masuk tahun baru 2011.

Sekarang banyak blog perempuan macam i yang comel-comel kan.heeee i like antara blog yang selalu i masuk (boleh dikatakan setiap hari) semua blog-blog yang comel.Bukan dari segi orangnya aje yang comel, malahan blognya jugak amatlah comel dengan ayat-ayat yang comel.Ok dah cukup comel comel HAHAHHAAH...

Antara blog yang i suka ialah blog si comel-comel:

Liyana Lunia

ni heee..trya la uOls masuk dan layan entry-entry beliau yang santai dan kadang-kadang tu kelakar heeee...sama juga dengan kawan beliau iaitu :

Raracandyfloss

tu ha...comey jugak orangnya.suka baca blog beliau sebab banyak kisah2 comey heee pasal hello kitty, mini wood house..heee comey kan....dorang ni jugak bukan calang-calang blogger tau.Dorang selalu jugak join macam-macam contest dan menang hee..bestkan..tapi entah dorang kenal ke tak lah i ni ehek -____-.

Selain dari dorang berdua, i jugak suka masuk blog adek2 ni ha...

si sweety Irine Nadia Marcello.

Tuan punya blog ni memanglah cantik sesangat lah.heeee.Selain tu,i juga suka jugak jenguk

Blog adek Mieya,


blog Cik Lolly

pon comey cam dia jugak heee.

Mesti uOls tanya kenapa i suka blog ala2 comey cute macam ni kan.heee entah mybe sebab kena ngan jiwa i yang comey ni auuww...silamuntah -____-.I suka header blog dorang yang comey tu sebenarnya,,HAHAHHAA ok memang i jeles ok...nak gak buat weh...xD

Yang penting blog dorang ni santai,tak berat nk loading, menarik dan fun! pujiikhlasok heeee

ok..hope pada uOls kat atas tu izinkan i yer letak link2 blog uOls kat blog i yang entahapapani eyh. heeee...

ok lah babai...

wallahualam.

Nota comey: daku memang berjiwa

muda ok heee



Tuesday, November 30, 2010

saya budak sakit

Bismillah....

Today i xbape sehat sangat...bukan tak sehat sangat pon..erk..ok...i tak berapa sehat, tapi macam sehat arr...heeeeeeeeee apeygkomengarutneh??...

So, tadik ke klinik...i dapat no ke 22..heeee tapi lam klinik ade sorang jek lg...so tak lame la i kena tunggu kan.nasib baik lah, selalu kalau i ke klinik kompem berjam2 i kena tunggu walupun private tau.heeee...

Masuk bilik doc terus i cakap..macam biasa doc...hahha doc tu senyum jek..n terus tengok tangan, mata..ooo ptt arr nampak pucat.Ok..PUCAT...pe maknanya?? heee..kurang darah lagi lah tu.Dah lama i tak ke klinik ni..last kalau tak silap i ke KSH di kuantan b4 bulan puasa.hah dah lama tu kan.masa tu pun doc kat sana cakap.. tahap hb darah i still rendah.yang lain2 normal.

Lagi pun ubat yang lama tak sesuai ngan i lah, dia macam buat rasa xsehat jek.Doc cakap dos ubat tu tak sesuai untuk badan i yang kecik molek ni.huhuhu....so tadik, doc suruh i carik ubat kat farmasi.dos yang paling rendah.kat klinik dia xder jual kot.heeeee..doc just bagu ubat untuk kurangkan kadar kuantiti darah yang keluar ehem.. -______-.Tu pun sikit jek, sebb i perlu makan sekerat jek..hahahha...

yang dalam botol tu i beli kat farmasi

Nasib baik pergi farmsi tu ada ubat yang i nak.tadik lepas sarapan kat cc, i telan ubat tu....n till now i tak rase kesan lain macam.So memang sesuai lah ubat tu untuk badan i neh..hurmm susah kot kalau da kecik sangat neh..-______-.Hope sangat ubat kali ni sesuai...xmau arr tanggung risiko loya+pening2 lagi... >.<.

Ok lah..babai...heee

Wallahualam..

Nota comot: da xtahan

sangat baru pergi klinik

Monday, November 29, 2010

Oh! cikgu shida

Bismillah...

HAHAHHA baru jek habis bergelak seorang diri cara perlahan dan sopan hik3 -_-.uOls nak tau sebab apa?sebab baru jek layan utube Cikgu Shida yang Kalau Berpacaran tu untuk kali ke berapa entah.HAHAHHHA...

Actually uOls mesti da kenal dan tahu kan siapa Cikgu Shida atau Teacher Shida ni kan...tak tahu?? ok uols memang ketinggalanbaslah hehehhe...tak tahu uOls boleh cari kat pakcik angkat i eyh...pakcik gugel...taip jek Cikgu Shida..kompem ade..heeee

cikgu shida ala2 maher Zain -_-

Tadik baru terbaca blog aie pasal cikgu ni.hurmmm skang mang betul la apa yang i agak dan i dengar dari kawan my mom.Hari tu umi ada tanya, pernah tak tengok video kat utube sorang cikgu ni sakit jiwa tension sebab banyak sangt belajar/mengajar kot..huhuhuh mula2 tu cam eh..yeke? tapi bila da tengok semua video dia kt utube..yang tanpa rase segan silunya memalukan diri sendri.huhuhu..adesssss...pape pon tak mahulah serkap jarangkan.i ade baca dalam blog ni dan ni..so uOls nilaikan lah sendri...sebab kenapa dia jadik cam tu huhuhu.

Tak tahulah kan, nak kutuk atau nak kesian hurmmmm -_____-

Waallahualam

Nota Comel: makin ramai

yang alami tekanan jiwa

skang ni


Sunday, November 28, 2010

berita sedih dan gembira

Bismillah...

Semalam adalah hari yang berbelah bagi...huhuhu ayat pon da xleh blah kan..hurrmm...Actually semalam merupakan hari pertunangan my kazen Along/Lira di kuantan Pahang.Anak Pak Lang i.Berita yang happy kan..tapi disebalik kehappyan tu ada satu berita yang sedih dan tak terduga.Malam Sabtu(hari jumaatmalam) dapatcall dari pak cik bagitau dua puopu i iaitu sepupu kepada umi meninggal akibat sakit lelah.YaAllah i menmag terkkejut gilew lah kan.Yerlah arwah meninggal tiba-tiba.On the way ke hospital dia meninggal dalam kereta.

Dah serba salah ni...nak balik kg atau pun nak ke majlis tunang my kazen.So, bila da discuss baik2...umi n abah balik kg, i ngan adek adek beradik lain pergi ke rumah my kazen.Sedih sangat bila umi balik dari kg semalam n cerita pasal anak-anak arwah yang masih kecil dan ramai tu.Hurmm..agak macam mana lah kan kehidupan dorang tak ada mak kan.huhuhu.baru minggu lepas i dok borank2 dengan arwah masa majlis kawen kazen kat kampung.

Masa majlis kawen kazen minggu lepas nenek tiri yang meninggal.Semalam plak majlis tunang kazen dua pupu pula yang meninggal.Ya Allah...semoga roh Kak Ani dicucuri Rahmatnya..Amin..majlis pertunangan kita raikan dengan kesederhanaan..yang meninggal tu biarkanlah dia pergi dengan tenangkan...doakan kesejehteraan arwah diSANA...Yang hidup perlu teruskan hidup...


Majlis semlam pun da selesai dengan baik..Alhamdulillah..mybe lgi 6 buln bleh la makan nasi minyak plak..heee..Tahniah buat Lira @Along dan tunangnya hurmm..xsure la plak name ape heee..walopon simple tp tetap voge ok...

meminang time

Along & tunangyer

-

-

-

-

-

-

-


And seperti biasa tak lupa jugak tuan punyer belog ni pon nak tumpang glamer walopon tak glamer langsung mueheheheheh

abaikan orang lain kat belakang tu yer...pokus pada yg pakai baju pink tu jek tau..heee ok muka xtau nk cakap pe...sedih+heppy jadi?? -____-

wassalam...


Nota comot: dah ade 2

kematian dalam masa

1 minggu..huhuhu


Wednesday, November 24, 2010

Batu Api Grad A


Bismillah..

Sejak dua menjak ni makin manjadi2 pulak kes kat alam maya ni kan. Lately i agak bz dengan hal-hal reality jek.Alam2 maya ni xberapa nak amek tahu sangatlah.macam-macam kes berlaku.Sampai melibatkan hal orang lain.Ni da agak melampau2 la kan.Tak mahu lah menunding jari pada sesiapa.Tapi siapa yang makan petai, mulut dialah yang berbau kan.

Pelik bila ada sesetengah manusia tu lebih percaya dan lebih sayangkan orang yang dia kenal beberapa hari dari orang yang dia dah kenal bertahun-tahun.Adakah sebab takut hilangnya seorang kawan atau ada sebab lain? Nilah jadinya bila tak berfikir secara logik dan pandang kehadapan.Ingat, kita ni bukannya selalu berada diatas, esok-esok kita pasti akan dibawah juga. Dunia ni hanya sementara....mengata orang dia yang lebih.Jangan ingat diri kita ni terlalu sempurna sampai orang lain semuanya tak kena. Dan janganlah suka nak menghasut orang lain dan jadi Batu api...

Jangan suka mengata, mengeji orang lain walhal diri sendiri pun jauh lebih buruk, ibarat gajah depan mata tak nampak, kuman seberang laut nampak la pulak kan.Cermin diri dulu sebelum nak mengata, mengutuk orang lain.ukur baju dibadan sendiri.jangan jadik manusia yang suka menikam belakang kawan sendri..Depan bukan main baik.Belakang mengata sakan...

Allah tu Maha Mengetahui, Maha Adil Dan Maha Berkuasa.Yang baik akan dibalas baik, yang jahat pasti akan mendapat balasannya jugak.Tak kira kat dunia atau pun di akhirat.jangan sampai ada yang meludah kelangit..alih2 dia yg terkena balik.Itu hukum Karma namanya..

So, bagi i tak perlu la kita nak mengata, mengutuk seseorang tu kalau kita belum pasti hal itu betul atau tak dan tak tahu hujung pangkalnya. Satu jari kita tunding pada orang, 4 jari lagi akan menunding kearah kita.Fikir2kanlah, se glamer mane pon kita semua tu sementara sahaja.

p/s: entry banyak peribahasa plak kali ni heeeee

Waallhualam


Nota comet: entry bercampur2 dah macam

ABC cendol+ais krim+tapai..-____-


Saturday, November 20, 2010

kebizian melampau.

Bismillah..

Wokeyhh..da 6 hari i kat kampung.pehhh lamakan i cuti...kalau xder pape hal, esok i balik arr sebab nak kena kerja la pulak.Dah lame xberniaga neh...kang akhir bulan i jugak yang sengkek...

Hurmmm.....cuti raya haji + ngan cuti kawen my kazen,Sambut menantu today.Penat + seronok sebab? dapat bergelak hoha hoha dengan kazen2 ngan makcik2 i yang smemangnyer sekepala.heeee...

Dan pagi tadik dapat berita yang nenek tiri i meninggal kat Kl .So, oleh kerana kenduri plak hari juz hantar beberapa wakil lah yang pergi.Termasuk my Atok.huhuhu sian atok i, sedih die.Al-Fatihah buat arwah.

Tadik jugak baru jek lepas buat tahlil untuk arwah.Dah kebetulan nasi+lauk kenduri tadik banyak lagoi trs sambung buat.Penat penat penat....malam ni nak buat tahlil lagi skali,tapiu i da nak balik dah.Umi balik esok..dah lama hoi xkeje ni..Need to work lah...dah lama sangat tak keje mula rase rindu dengan my pc and my customer..heee sengalahko..

wokeyy...saje update blog sebba da lame xupdate heeeeeeeee

k babai...

Nota comel:musim orang kawen

skang ni...


Sunday, November 14, 2010

(Gambar) Khamis, Jumaat & Sabtu Punyer hal.

Bismillah..

Ok lah entry kali ni xmo taip bebanyak sebab tangan i penat + sakit2 sendi(macam orang tua) sebab terlalu bersukaria dan berriangria di gambang waterpark..ngeeee..ok sumpah sakit-sakit badan skang ni tau tak? -_________- berenang2 sangat seronok, tapi lepas tu haaaa tau la sakit sane sini..lenguh kaki sebab terpaksa daki tangga yang tinggi.

First nak ucap congratsss buat my frenz osman ngan wifenyer Leenda sebab da selamat melahirkan baby boy pada hari Khamis 11/11/2010 yang sangat lah cute macam i..eheheh nnti akak eiyda bawak pezen untuk baby yer.Ok perasan mude lah ko -_-

Comel kan..tengok dagu die i jeles -_- hee geget kang

Second tahniah jugak buat my kazen abang Ka @ Kaka yang dah pun selamat bergelar suami kepada isteri beliau yang bernama ape ek..-___- Nana kalau tak silap.Adess i da lupe pulak...heeee.Semalam Sabtu, 13/11/2010 Semoga akan berkekalan dan berbahagia hingga ke akhir hayat Amin....



Tema Merah+Putih sangat Gojes ok


Ok 3rd pulak, Jumaat 12/11/2010 i ade dinner di Gambang Water Park.Company tempat abah kerja yang buat.Sangat Fun. Tema malam tu is One Malaysia.So, kitorang pakai baju formal lah kan.Malam tu pengacaranya ialah Nabil & Kak Engku.Artis yang di jemput Hattan,Farah AF dan Black Mentor...sangat Fun! yerlah.. tahun ni tahun last lah dapat join Annual Dinner Company yang abah keje ni.Sebab abah da nak pencen bulan 12 ni.huhuhu..

Layan jek la gambar kat bawah ni:

One Malaysia Traditional Night
TK Family Annual Dinner 2010
Tioxide (Malaysia) Sdn. Bhd

Nabil & Kak Rngku .gamat ok..lawak giler dorank
Black antara artis malam tu

my Adek2

gedebuusssshhh

see umi n abah seronoknyer dorang kan

Cukup arr kan setakat ni gambar mesti uOls da penat nak tengok heee.Gambar artis Lain, xbape jelas, so xpayah lah letak..hee

eh jap...Lupa ada lagi satu pic i nak tunjuk jap ek....
-


-


-


-


-


-

-


-


-


-

Taaadddaaaaaa xDD


heee..me n my sistah..
Nota Comel: sangat penat tapi seronok..
esok start cuti raya haji..
yeeeehooo

Thursday, November 11, 2010

Apa aii suka dan tak suka? korang suka??

Bismillah...

Hahahaha sila gelak baca tajuk tu, entahapapaentah lah kan i ni.Tajuk memang selalu je blurr tak tau nak tulis apa.yer lah, dah taip entry dulu baru fikir tajuknyer..ngaaaaa...


Uols tau apa yang i suka dan apa ayang i tak suka? alah, uOls pun mesti ada something yang uOls suka buat dan xsuka (ok dah, ayat berulang2 pening ok)

Yang SUKA
1) I sangat suka beronline dari layan tv.Sampai adik i pernaha cakap ko ni agak-agak akalu xder la internet satu hari boleh jadi gile eyh? ok kejam sangat.Koaja lah tu wahai adikku..sila minta maaf..ngeeee..tapi memang betul pon -_______-

2) sangat suka kan benda yang berkaler PINK.Tak kisaha pa-apa pun janji PINK i memang suka.pantang nampak something kaler pink mesti i teruja gitew.(tapi agak2 haiwan yang hok hok tu kaler PINK i suke ke?TAK OK!! HARAMMMM )

3) Walaupun umur i ni boleh dikatakan remaja tua (hahahhampess) tapi jiwa i tetap muda lemaja ok.I suke ikut trend2 remaja skang..heee contoh pakai baju/selendang.Ala2 budak uni gitew xD

4) I paling minat lelaki JAMBU auuwww...JAMBU ok bukan yang auuwww..nyaahhh..heeee sebab lelaki JAMBU ni sejuk mato den memandangnyo...putih, hensem, kiut auwwwlagiii...wink3

6) Suka betul-betulkan tudung.Walaupun tudung tu da nampak sangat ok.Tapi dah jadi macam tabiatburuk. Suka letak tangan atas kepala pastu kepit-kepit tudung hahahha.janganlah uOls pelik pula kalau2 terjumpe ngan i ke tengok tangan salu jek baiki tudung, ngeh3

5) Suka berangan.nak2 waktu nak tidur, lending baikkk punya atas katil pastu hurrmmmm lalalala berangan.ha..jangan fikir bebukan ok..i suke lah berangan kawen ngan Fahrin ke..muahahahah gilemeroyan lah ko.

6) Lagi satu, i suka maen game tau.Tapi bukn game yang heavy2 ok..i suke layan game2 dekat facebook..semua game lam tu i layan,Berhari-hari main sampai naik bosan..skang giler ngan game Mall World kat fb...macamkanakkanakriang...i jugak suka layan game budak2..cam cooking games ke, dressing games ke.hek3 xD

Yang Tak Suka

1) Yang paling tak suka,benci dan jijik dengan LIPAS...eeuuuwww.Busuk ok..pastu merayap2 dah la kaler hitam..buruk! ish xbaik kutuk makhluk Allah tu kan.Tapi seyesli i boleh pitam dan berlari lintang pukang kalau nampak LIPAS. -_______-'

2) Tak suka orang yang banyak tanya.lepas tanya tanya lagi.Penat ok nak jawab.nak2 kalau i pun lom tau jawapan dia dia dah tanyer..ahahha macam tgk tv ngan my bro ni memang banyak tanya tak hengat...poklajulaju kang ngeeee

3) Tak suka nak berjalan sorang-sorang.walhal ke toilet sekalipun.Time kerja ni, nk g beli makanan pun i berkira-kira. Bukan apa, i rase cam jakun jalan sorang.I need teman ok..gwewdikkk

4) Kalau bab makan, i bedal semua.tapi i xsuka budu,tempoyak,cencalok,sambal belacan dan yang sewaktu dengannya lah.Kenapa? entah.

5) Yang ni pelik kot.Sebab i xsuke bergayut kat phone lama-lama (kalau der yangh call cakap lama-lama i akan cakap ok lah umi panggil heee) jahatgilerkanaku dan jugak tak suka nak top4 myhandphone dan jugak tak suka nak bermsg2 lama2..heeeeeeeeeeeeeee

ada yang sama tak ngan i?? heeeeeeeeeee kalau ada jom kita geng...ngeee

k babai..

Nota comey : suka taip laju-laju sampai

berlambak typo -____-


Monday, November 8, 2010

Bulan NOvember bulan kesibukkan


Bismillah...

Huawaarrgghhh hari yang sejuk, dingin dan mendung.Hujan tak pun, ni la kan bila masuk je bulan Nov musim tengkujuh akan tiba.Tapi tahun ni macam awal la pulak kan, biasanya bulan Dis br mula hujan banjir pe semua.

Hari Jumaat lepas ke rumah my sis kat Mersing Johor, Oleh kerana my sis tu mengajar dan tinggal di kawasan pedalaman aka Felda, so line untuk broadband memang xder langsung.thats way lah i tak boleh nk online dengan sukahatinya. Tapi ok gak, sebab time tu i just nak berjimba-jimba dengan anak-anak buah kesayangan jek.Online bila-bila pun boleh.Ok, dah pun terubat rindu dekat my anak-anak buah, caca n aqis.Semalam masa nak balik, aqis siap nangis sebab nak ikut kitorang balik..huhu agak tacing disitu.Tapi xpe, InsyaAllah Raya Haji nanti dorang akan balik kg...

Bulan Nov ni merupakan bulan yang agak bz lah untuk i, dan bulan yang mungkin merugikan sedikit.Banyak kali i bercuti, sebab bulan ni banyak pula program masa cuti jumaat ngan sabtu.This week i ke Mersing umah k.long, next week mybe ade dinner dekat Gambang Waterpark, lepas tu minggu lg sekali isnin malam i da balik kg, sebb rabu Raya Haji kan.

Ambik cuti awal nak bl barang-barang untuk Raya Haji, memang family i tetiap tahun akan wat korban dan masak-ramai-ramai. Sabtu pula kazen ku kawen dan minggu terakhir bulan Nov pulak My kazen anak pak lang nak bertunang..pehh..tengok..penuh jadual ok..

Lepas tu..baru la i pikir nak ke rumah kak Ngah kat Puchong pulak.Hope dapat lah pegi rumah dia.Dah lama tak pergi ni.Cam ni la i, last2 year baru nak kesana sini.Masa awal2 tahun hari tu banyak hal pulak.I selalu jek tak sehat.

So, bulan NOV bulan yang agak bz dengan urusan family....ramai pulak kazen2 aku yang kawen dan bertunang tahun ni..tahniah buat dorang semua.


Nota Comel: Line internet

pulak buat hal hari ni

slow nak mati..

grrrr geram...



Thursday, November 4, 2010

Pengalaman banjir

Bismillah..

Wah...skang da masuk musim hujan..cepat la pula kan, selalunya musim hujan ni dalam bulan 12 baru datang.Tapi kali ni di daerah utara yang paling teruk dilanda banjir.Kedah dengan Perlis..habis lah rosak segala sawah bendang yang menghijau -_-

Uols ada pengalaman main banjir tak? atau pun rumah or negeri tempat uOls tinggal ke, pernah tak di timpa banjir? banjir besar ke kecik ke xkisah arr kan janjinyer dipanggil banjir.Ada yang cakap wahh best nya hujan lebat..banjir boleh main air..tu bagi uOls yang tak tau macam mana rasanya orang yang terkena bencana ni.Kalau bagi yang da terkena taulah betapa seksanya hidup kan.uOls nak ke bersesak2 dalam pusat banjir? rumah uOls habis rosak,harta benda rosak,xboleh bekerja, makan apa yang ada tak kurang juga sampai ada yang terkorban.

I pernah rasa pengalaman banjir ni kalau tak silap dalam beberapa tahun yang lepas.Masa tu i sakit xboleh berjalan,Sangat susah la time tu.Terpaksa tumpang rumah sedara.Naseb baik la dia ada n tinggal kat rumah yang tinggi.Masa tu, umi, abah, adek2 dan akak2 semua bertungkus lumus selamatkan barang2 yang boleh diselamatkan.Walaupun banjir tak la sedalam mana, tapi kesan selepas banjir tu memang la memenatkan.

motif pic? pikir la sendri hik

Segala sampah sarap, kesan kekotoran air,melekat2 dekat dinding rumah.Perlu disental,di cuci bersih lepastu buang barang yang rosak, susun balik barang yang diangkat sangatpenatok...lepas banjir semua demam, sakit-sakit urat.huhuhu..dan bagi i banjir bukan benda seronok. Tapi semua tu dugaan dari Allah untuk kita umatnya kan.So kena lah terima dan redha.Dugaan kecil aje tu.Kita mampu menghadapinya InsyaALLAH..

Dan setiap tahun bila tibanya musim hujan, tengkujuh ni my mom la orang paling risau.Yerla mana la tau kot2 terkena banjir lagi..huhhu mintak dijauhkan...Amin..

Hope pada mangsa2 banjir di perlis Dan Kedah, banyak2 kan bersabar yer.Begitu juga dengan mangsa di Terengganu (negeri i) dan kelantan.diharapkan semua ni akan cepat reda...

Jangan cepat mengeluh..panas kita mengeluh, hujan pun kita mengeluh.So bersyukur dengan apa sahaja yang Allah kurniakan..

Waallahualam..

nota comel:

dengar citer kat

Johor panas terik ek..



Wednesday, November 3, 2010

pipiku dah chubby gara-gara gusiku bengkak

Bismillah..

Abaikan tajuk yang panjang tu..lately mang da jadi hobi buat tajuk panjang2 -___________-

pic cilok dr google

Huawaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :'(..sedih ni tau..sebab sakit tau tak?? pipi i skang da bengkak cam kena tumbuk sajok..huhuhu...actually i sakit gusi lah.Tapi tak la sakit sangat, tak ada pulak rasa berdentut nyut nyut...cuma gusi ni bengkak kat dalam, so dengan secara autonyer membuatkan pipi i gelembung sesangat.kalau tekan memang sakit.Sila reffer pic poyo dibawah...0_0

muka pucat giler today...selekeh

Abaikan semyuman sinis aka tak eklas langsung dari i..hohoho..tu nampak yg i bulat tu (tak nampak pendek umo) heks..kidding..tu la bengkeknyers...xbape nmpk kn..tp kalau i tengok cermin..seakan2 senget my muke.. >.<'

Gigi ni memang dah lame kot nak kena cabut, tapi tapi i tak berani lah =.=' bukan takut atau gerun aka seram ke hape...cuma i takut jek (ceh alasan lah ko) -_-. lepas ni, i memang nak g cabut jugak arr..sebab last week adik i da pegi cabut bukan gigi tau tapi lebihan gusi.ayook..i pun tak tau lah macam mana rupa dia.Tapi adek i cakap tak sakit masa cabut tu...dulu b4 cabut mang arr sakit.Satu apa kerja pon xleh nak buat...mood dowh..selekeh ok.

Kos nak cabut/rawatan gigi ni memang mahal la kan, ubat aje da 30+ tak lagi cabut.maunyer RM 50 ketas lah kot.xpe arr janji kesakitan macam nak mati tu hilang..lega sesangat!!

Ok, jujum kita g cabut gigi yer...jangan takut TAK SAKIT PON!!(kata-kata semangat untuk diri sendiri)

ok babai..

Nota comot:sapa yang

bercita-cita

mau jadik doc gigi? =.='

Nuffnang