Wednesday, September 28, 2016

Kemudahan OKU

Assalamualaikum

Ni Akak nak story sikit, tadikan akak ke bank sebab nak renew bank card. Nasib bank la tak ramai orang.ambil borang,isi.tunggu kejap panggil nombor.tapi masa akak nak hantar borangkan, kaunter tu tinggi la pulak untuk oku kerdil cam akak ni.huuuu

Punya la struggle akak  nak Isi borang,nak tap cap jari dekat mesin jari tu,terpaksa terjengket jengket kaki.huuu...abam kaunter dok tersenyum sengih tanya boleh tak? Of courselah BOLEH! Dah la orang ramai,akak wat dunno jela.

The POINT is now, PLEASE PLEASE PLEASE lah pada yang berkaitan tu fikirlah  orang OKU macam akak ni.Do something untuk orang macam kami.kami perlukan sedikit kemudahan.
kadang memang malas nak g bank or mana2 agensi yang tak ada kemudahan  OKU.

#OKU
#OKUOK

Cadangan: rendahkan kaunter
                  Sediakan Kaunter khas untuk OKU

Sekian


 


No comments:

Post a Comment

ce citer

Nuffnang