Saturday, August 8, 2009

eiy-Da vs PC Fair



Part ONe

Semalam, punyer la malas aku nak bangun, almaklumlah semalam Jumaat hari aku cuti dari kerja kan.so kalo boleh, aku nk tido sepuas-puasnya la.Tapi Umi kat dapo da mule bising-bising suruh bangun.aku celik mata aku perlahan-lahan sambil tengok jam di hp samsung yang tak lama lagi memang nak kene pelangkong.Ape tidaknyer, asek nk mati jek pastu battery kong keng... tengok2 jam, da pukul 11.am huh..awal lagi ni..kata aku lam hati (kalo cakap kuat2 nk jek kn sound ngan umi aku)hahha... Uish..baru aku teringat...hari ni aku nk ke Kuantan.Ade PC la kat Megamall Kuantan.lagipon rumah aku ni tak la berapa jauh sangat dengan Kuantan tu..lam 40 minit da sampai..agak-agak korank mane aku tinggal ek..erm..pk la sendiri k..da besar.heheh. Berbalik pasal pc fair tu. aku sampai di mega mall lam pukul 2.30 ptg (setelah selesai abah n adek2 aku solat Jumaat)..aku mule kan penjelajahan aku..heheh. orang tak la ramai sangat mybe sebb kt Kuantan hari tu hari bekerja. So, aku n adek aku usha2 barang cam thumbdrive,mouse,pc (untuk my shop)...nak +kan stok barang....(aku buke cc ok kawan2)..jgn tanyer lg ..heheh..aku n adek sepakat beli lagi 3 set pc HP Compaq beserta LCD Monitor 18.5 '.Semua skali totalnyer habisla dalam RM 10K ++.Umi aku plak da berkenan kt Mini HP Compaq Laptop ni..kaler pink lgi...pujuk punyer taukey (kedekut nak mampos)...dapat la lam RM 1K lebih..boleh la kan...tu pon da macam2 cina apek ni bg alasan...taik hidung masin tol taukey ni sampai berpeluh2 (padahal der ekon pe lam mall ni) huhu..bile sumuayer deal..br la lega dan perot mule terasa amat lapo..(nak makan2)... Pekena capati / ns beriani kt restoran mamak depan mall ni..nyum2..mn taknyer lapo gilew...tengok2 jam da pukul 5.00 petang,br nk mkn tengah hari tu. Harga barang computer kt PC fair xder la murah sangat kan..boleh la...tahap sederhana aje...almaklumlah tengah gawat skang ni (gawat ke?xsure hahha)barang mule naik harga atau xberubah langsung... B4 balik rumah, aku singgah dl rumah my uncle...pastu br bertolak blik..huhu..pewnat gilew beb..mata ngantok, kaki da lenguh2... P/s : Sempat gak beli handbag Guess dengan selamat...ssyyupp..jgn bagitau mak aku tau.diam-diam sudey..hihihi (gambar akan di-uplode kemudian k kwn2)

Update!!

Ade sorang aweks cun ni nk tgk my Guess Hand bag...kalo umi aku tau ni habis la..heeh
ni ha dik..tgk la..tak lawa pon..bese2 jek...huhu.




My New Hand Bag












5 comments:

  1. mcik..oo mcik...
    nak bgtau ni..ank mcik bli handbag baru
    lalalalala...
    ape lg sis, pat la upload pic handbag guess 2
    mst ein n hanc berdarah tgk hbag baru sis eda 2...

    ReplyDelete
  2. makciiikk..ooo makciikk...
    nak bgtau ni, ank mcik ni kan
    dia bli handbag baru
    guess lg 2
    adeeii...jelles ni...
    sis, pat la letak pic handbag baru 2..nak tgk

    ReplyDelete
  3. hahaha...umi sis xdengar,hahha..ala..bkn mahal sgt pon, da lm mengidam ni.hhaa..nk tgk, ok..esok sis upload k..(hangbag der kt umh lol)..haha

    ReplyDelete
  4. wallaaa...
    x mahal mana
    waaa..ein tgk guess even dia sale pun msh tgi bg ein tau..skrg ni pun ein giler dgn handbag dh..hehe..dl benci, kini suka..haha

    ReplyDelete
  5. bl da keje..mst suke handbag punyer..event sales pon guess ni plg murah pon lam 100++ la..huhu

    ReplyDelete

ce citer

Nuffnang