Wednesday, November 7, 2012

Durian Crepe

Bismillah...

Sekarang da macam jadi satu fenomena bilamana kuih yang bernama Durian Crepe sangatlah fofular di alam maya ini dan tersangatlah diminati ramai giteww.. hahahha
Aku dah lama tengok Kak Min di FB yang dok jual Durian Crepe ni. macam sedap jek.. bila tgk kulit dia yang kuning berkilat dan isi dalamnya yang putih lemak berkrim diselaputi isi durian.. perghh mabeles habaq hang.. aku jadi macam nak try.. nak rasa.. nak makan... tapi apakan daya durian crepe ni ssh kalau nk post kn pick up sendiri. huuu lagipun akak ni dok jauh. -..-

 inilah Durian Crepe

Dan lepas tu agak lama lah dok tengok2 kat FB, blog pasal Durian crepe ni. ingat macam nak buat jek. lepastu jumpa la banyak gak la resepi2 dekat blog masakan ni. tapi resepi dorang semua lain2 tang fillingnya tu, so aku macam aikk mana satu yang asli ni?  aku ada baca yang kak tu cakap resepi Asli Durian crepe menggunakan 5 jenis tepung dan TIDAK menggunakan tepung gandum. so aku macam aik.. so semua resepi yang aku jumpa tu tak asli la kan.

Semalam, dalam FB ada lah akak ni aku pernah beli kuih ngan dia, dia memang pandai making kuih ni semua.So dia tulis sapa yang nak try Durian Crepe yang menggunakan 5 jenis tepung leh la order.. so aku excited giler la kan.. ada jugakorang dekat2 sini yang buat... eee sewonok habaq ang..

Aku order la satu set nak rasa dulu kan.. satu set RM10/5 ketol dalamnya.balik keje semalam singgahlah amek, sampai umah lepas makan solat aku terus try sebijik share ngan adek.. nyum2. sedapnyaaa sangat lemak berkrim... pergh,.. adek memula macam ragu2 nak makan, bila aku bagi terus dia sumbat semua.. -..-


wow u lokks so yellow mellow ;p

Umi ngan abah pon cakap sedap gak sememanganya sedaplah, xcukup kot huu so hr ni akak tu bukak order lagi n pik up hr sabtu.. aku da order 2 set.. sebab nanti along balik sini, so leh bg dia rasa jugak.. hee tak best makan sorang2 ni kurang nikmatnya, biar satu family rasa, atleast nanti bila makan lagi tak la tertanya2 ape ni apa ni kan??.yang tak suka durian ada jugak yg buat guna buah lain, tapi percayalah ianya tidak akan selemak berlrim yang durian punya.. king of the fruit giteww heee


yummeh.. sedap tak terkata 

sapa yang cuba lagi kena cuba ok.. kompem tak menyesal. heee

k babai..
sharing is caring

2 comments:

  1. Kakak tu x bgtau ke ape 5 jenis tepung tu. Hihi..

    ReplyDelete
  2. Kakak tu x bgtau ke ape 5 jenis tepung tu. Hihi..

    ReplyDelete

ce citer

Nuffnang