Wednesday, September 7, 2016

Nestle Omega Plus

Bismillah..

Sejak masuk 3 series ni macam2 la penyakit yang datang.
Awal tahun hari tu, buat blood test sebab kena check up yearly kat HKT.Terkezzut mak bila dapat tau yang tahap Kolestrol ahkak tinggi. OMG!! takutnyaa tak sangka 'orang kecik' macam ahkak pon boleh kena kolestrol tinggi ni.Maklumlah masa kerja dulu asik makan je. Pagi nasi Lemak + Tea tarik tak pun roti canai milo tarik tapi paling best roti bakar ngan kopi ais.hurmmm

Tengah hari makan lagi.ba;ol rumah makan lagi.Patu tido.Tu je la yang ahkak buat weh..mmg padanlah kolestrol tinggi po. Berat badan pon nai berkilo2... dah gemuk.perut buncit,montot besaq mak aiiii.

Lepastu terus dapat kesedaran sivik.Terus search apa yang perlu ahkak makan (tengok makan ok makan) untuk kurangkan kolestrol degil dalam badan ni.Ok first ahkak minum Oat ni.beli kat Guardian.RM 50++ (kalau xder sale)...

Sempat la telan 2 tin, lepas tu ahkak surrender.sebab susah la nak kena bancuh minum ngan jus la, soya la agak cerewet (alasan)

Dan sekarang ahkak try minum Nestle Omega Plus pulak. baru je start minum awal bulan hari tu.So far ok la, rasa boleh ditelan dan yang paling penting xperlu nak bancuh ngan jus or mknn lain.
Hope sangat kolestrol jahat ni akan kurang huuu.



Selain tu ahkak amalkam makan kurma, kismis, kekacang, tuna, salmon dan minyak zaiton.
Satu je la yang malas nk buat.Senaman.huuu pemalasnyaa aku.

tu je nak share.pada adek2 akak2 abang2 jagalah kesihatan yer.makan ingat dunia tau.kurangkan pengambil lemak.

xoxo
eiydamohd


No comments:

Post a Comment

ce citer

Nuffnang