Monday, September 19, 2016

Faedah Pemegang Kad OKU

Bismillah.

hari ni saje je nak share kelebihan atau kemudahan bagi pemegang Kad OKU macam akak ni.
Akak baru je mohon bantuan untk OKU walhal kad dah lama ada sejak akak memula sakit dulu masa akak form 4 kalau tak silap.Tapi bantuan kewangan bulanan tu baru je akak mohon dalam 3 tahun lepas kalau tak silap.

Akak akan dapat RM350 setiap bulan.Alhamdulillah dapat lah menampung serba sedikit perbelanjaan.

Selain tu banyak sangat kemudahan dan pengecualian untuk pemegang Kad OKU ni tau. Contoh macam kalau nak buat passport FREE je ok dan banyak lagi.

untuk maklumat lanjut boleh baca kat sini . banyak sangat faedahnya,
Untuk Pendaftarab Baru pula boleh terus ke laman sesawang ni, atau boleh terus ke Alamat dibawah /call :

Jabatan Kebajikan Masyarakat
Aras 6, 9-18
No 55, Persiaran Perdana,
Presint 4,
62100 Putrajaya

Telefon : 03 - 8000 8000
Faks : 03 - 8323 2045

No comments:

Post a Comment

ce citer

Nuffnang