Wednesday, May 9, 2012

Johor Premium Outlet (JPO)

Bismillahirrahmanirrahim..

Last friday aku ngan my sis pg rumah kak long dekat mersing. naik bas dalam pukul 12 tengah hari.. bas Transnasional. Sampai dalam pukul 4 lebih, punya la laju bas tu. aku  agak2 dalam pukul 6 jugak la sampai sebab dia stop dekat R&R chendor tu dekat sejam la jugak.

Sampai je dekat Terminal bas Mersing, along dh ade tunggu kat sana.tahun ni br ini la aku pergi rumah kak long kot. esoknya kitorang ke JPO (Johor Premium Outlet ) dekat JB gerak dalam pukul 11 lebih dah. Sampai dekat sana dalam pukul 1 lebih. yerla jarak rumah kak long Felda Tenggaroh dengan bandar JB memang 2 jam lebih la jugak dengan jalan yang bersimpang siur pusing sana pusing sini sampai  mabuk kereta la jugak. hahahha mual2 rasa perut ni.


 Sesampai jek cam agak teruja la kan... 1st time datang..Abang ipar ajak lunch dulu. Seronok anak2 buah aku caca ngan Aqis dapat jalan2 ngan mak cik2 dia ni haa.. heee.. lepas makan sambung jalan2.. Oleh kerana konsep JPO ni out door kan.. so sangat2 best tak rasa penat sangt bila berjalan pusing2 sebab banyak disediakan kerusi tempat rehat, ada banyak butik2, restoran2. masuk satu2.. belinya tak pun. heeee macam tak berapa nak mapu sangat arr tengok harga da ratus2 kan. Setakat cuci2 mata jek la dulu nak kenal2 servey2. nanti2 leh datang lagi bawak duit 2 lori.. HAHAHAH.. bak kata kak long kita shopping thru the window dah la yer.. kah3.. sengal..

Sempat gak la sambar beberapa helai baju di Paddini.. HAHAHA nampak sangt ini jek yang ku mampu.. ;p.. kat JPO ni semua Butik Branded2 uolss.. ada Guess, Tommy, Armany, Couch,Nike, Adidas, Burberry, DKNY, Versace,  dan banyak lagi lah.lepas ni dalam perancangan mau ke USS pulak.. hek2.. semoga impian dan veranganzzz kuh ini tercapai ;p.




ok bai.



P/s : Balik sini hr ahad bas pukul 12 tgh hr jugak.. pening mabuk bas -,,-

1 comment:

  1. Untuk orang bahagian selatan boleh cuci mata dan membeli barangan berjenama yang ori.

    ReplyDelete

ce citer

Nuffnang