Monday, April 26, 2010

eiyDa:: Golongan mana yang paling suke online ni heh!::

Bismillah

Syukran2..sebab finally hujan turun jugak kat bumi Texas ku terchenta ini..heeh..semalam lam dobelas mlm setat hujan renyai2..sampai ke tgh hr ni....best sesangat...sampai pg tadik, celik mata tup2 kol 10! hah amek ko..seb bek la ku g keje lewat seperti selalu..

Sejak i mule berblog dan berkawan serta berjinak2 dengan dunia maya, hidup i tak lah sebosan dulu.nak2 kalo time i keje kan.u all mesti da tau kan pe keje i..yg salu ngadap monitor jek...dulu2 i bosan tauk bila ngadap komputer yang der line tenet, tp i tk tau pe yg i nak buat..nak google pe..huhu tp skang tidak lagi...saban hari i akan blogwlking, godek2 pakcik google dan akan cr perkara baru.hurmm..Zaman da beubahkan..dak2 skang leh dikatakan 60% kot yang da celik IT ni.best lak jadi budak2 zaman skang..tp i bukn budak dah..i ni mak budak dah kot,,hehe..jom usha2..golongan mude yg ske online2 ni:

Twitter

Kebanyakkn kawan i dalam twitter adalah golongan muda aka student.Umur lam lingkungan paling muda 16 thn dan keatas.Adek2 i lah kirenyer dorang ni.Tapi otak dorang ni lebih canggih dari i yg da agak senja ni heh! Yang paling tua/matang i rase lam lingkungan 30++ kot.Ke ada lagi yang tua?..Kira lam laman Twitter i ni da tua lah.heh.bukan..pangkat kakak kepada adek2 yang ado..huhu...tapi i ske berkwan ngan sume org, xkisahlah tua ke muda dr i ke.Tapi terus terang cakap, majoriti kawan i lam twitter adalah muda dari i.Nampaknyer mmg golongan student2 suke guna twitter ni kan.lam twitter kekadang banyak perkataan br yg i br tau tau..contoh: ngeteh,mapley,apekah,LOL,TErbaik,tweet (sms//text),google(untuk cari@search),apekah?,ku,mu banyak lgi lah kan.hehhe..kalo i gune perkataan ni cakap ngan org kt realitynyer..nk ternganga kot..heheh

Blog

Tak dinafikan terlalu banyak blog yang ada skang kan.Macam2 jenis,genre dan kategori.Ada yang personal,informasi,pendapat,tips2,sharing2,isu semasa dan banyak lagilah.kalau blog berkisar tentang IT, kebanyakkan dr golongan2 muda atau student.banyak benda yang dapat kita tau sal2 IT lam blog2 dorang contoh cam blog acapz, mmg i suke lah baca blog dak ni sorang.heheh..blog2 isu semasa cam blog amer , blog adek Zafrul , blog yang suke share2 something yang best cam blog dak apiih dan tentang isu2 hangat, dan pendapat serta blog jujur i suke baca blog cikgu judin dan blog cik kak lizarazak ni heheh jangan marah arr...Dorang ni semua masih muda2 lagi tau...masih bergelar student, tapi cayalah blog dorang mmg TERBAIK!!..i lioke!! =)).Ni hanya diantara lah..banyak kali ekceli.kang taip satu2..penuh lak korang skip2 lak.hohoh =p.

Facebook

Kalo facebook lak kebanyakknnyer kengkawan yang i kenal lam twitter dan jugak blog.Pastu my old fren mase sekolah, kazen2 dan adek badek yang ado..hohohho...Bagi i, FB ni bagus gak la kan.Sebab kalo cam i ni yang jarang balik kg, jarang dapat jumpe ngan akak2 i dan adek2 i..kazen2 dan kawn2 lame, so atlest dengan adanye Fb ni..dapat la jugak berborak2 dan tegur2 kan.Sebab almaklumlah..memasing da bz ngan hal memasing skang.bagi yang nak kawen pon senang, xyah nak pos2 kad kawen dah, jux tag jek kad korang kt mn2 kawan2 yang korang nak invite!canggih dan yang paling penting jimat! so xder lah korang ssh2 nk cr add umh, nk pos kan.heeh..Golongan yg suke fb ni i rase semua peringkt umur dan jantina lah..mybe lam seawal umur 13 thn-dan selewat 40++ huhu...(ade kes sorang pelajar umur 13 thn dtg suh i ajar cam ner nk join Fb, bape ek tahap umur untuk fb ni?dia cakap cikgu yg suruh buat..huhu..macam2)

Dipendekkn citer...golongan muda,student merupakan golongan yang paling ramai terjerumus dalam dunia maya ni kan.blog,twitter dan facebook. Selain remaja, golongan professional pon ade, surirumah pun ada, golongan kurang upaya pon ada kan. So, boleh dikatakana semua golongan ada lam dunia maya ni.nak cari lebih ramai kawan?kat dunia maya ni ada ramai....cam i lah ramai kawan didunia maya berbanding dunia reality..hehhe =p,nak cari bf,gf,bff pon boleh...scandal?..leh gak..hek2..

waallahualam....

Nota comel: suke share2 masalah

ngan kawan alam maya


No comments:

Post a Comment

ce citer

Nuffnang