Thursday, April 15, 2010

eiyDa:: Tips2 untuk korang yang tengah,sedang atau akan frust menonggeng::


Bismillah


Sape kat sini yang tengah frust menonggeng bergolek2 dan bergulem2..angkat tangan..kaver bulu ketiak tu yer..hehhe..kali ni i nk bg skit la tip2 untuk melupakan bekas kekasih hati atau senang disebut sebagai ex korang..ex gf atau pon ex bf...atas permintaan sorang hamba Allah ni yg i tahu mmg frust menunggeng dr thn lepas lg..till now still sedih.huhu..ni i bg tips yer..huhu T_______T.

Tips-tip lupakan ex korang

1) Enjoi!!

i tau, orang kalau da bercinta mmg tak ingat dunia kan...semua indah belaka..kentut pon mangi2 jek @_@ heppy always..asik tersenyum sorang2 ala2 angau gitu.tapi bila da putus cinta, mesti sedih tahap xleh blah kan..huhu..kalau nak menangis tak pe, tapi jangan lame2 sangat xelok kang jd kassim selamat lak.Keluarlah ngan kawan2..luahkan prob korang,enjoi,lupekan kisah lalu.Pergi melancong ke, enjoi ur life.Ingat hidup ni hanya sekali jgan sia2kan..so kita enjoi!!! =p.Bunga kat cameron higland berlambak..kumbang kat rumah i banyak..hehhe

2)Sibukkan Diri

Kalau korang yang stiil stady tu, bzkn diri korang ngan stady..wat assigment ke..stady group ke.yang dah bekerja lak bzkan diri ngan keje buat keje2 yang ada..jangan dok termenung ingtkan si ex.Xder gunenyer.Hidup perlu diteruskan.kalo tak der keje korang kemas la umah ke..kemas pejabat ke.kemas bilik korang ke.mesin rumput ke..jnji sibukkn diri..InsyaAllah korang akan dapat lupekan kengan pahit tu.

3)Buang semua gambar, Kenangan & Pemberian si ex

Kalo da bercinta mesti banyak barang atau pemberian yang korang dapatkan.Cam tu gak ngan pic mesti berlambak2..lam camera,henphone, lappy korang,blog ke.Korang delete sume tu jangan simpan2 lg..kalo der yg dapat barang berharga tu cam cicin ke, tedy bear ke,henphon ke..kalo sayang nak buang bg i pon xpe..bhak3..tak pon korang bg lah kt kawan2 korang, kat sepupu sepapat ke..Derma kat anak2 yatim ke..dapat gak pahala.Buang semua kenangan korang bersama...bukak buku br..new life!! caiyyokk!!

4)Jangan dengar lagu2 sedih aka jiwang:

Orang kalau ngah frust ni jiwa sensitif banget.So untuk elakkn korang rase sedih dan teringtkan si ex, jgn la dengar lagu2 yang sedih,sah2 la koranga kan nanges, touching2 gitu.Dengar lagu2 yang dapat menenangkan jiwa korang.Dengar nasyid ke,tak pon dengar lah lagu2 yang tak sedih yang rancak2 pon ok.Hip hop ke..yo yo!!

5) Jangan Berdendam/ Redha

Ramai yang bila da putus cinta, akan rasa benci dan dendam dekat ex kan.jangan cam tu xelok.Mybe da bukan jodoh korang kan.Tak boleh nak salah mn2 pihak.walaupun mybe bukan salah korang.Redha dengan ketetuan Ilahi,baru hati akan tenang dan senang.kalo asek rase dendam, benci sampai bila2 pon korang xboleh nk menerima Qada' dan Qadar Allah.Tak bek tau berdosa.Doalah yang terbaik untuk bekas kekasih korang.

6)Cari Pengganti

Bukan senang nk cr pengganti lepas putus kan..kecuali yang mintak putus tu kowang..dah sah2 la kowang mmg da der yg len tak gitu?heheh..mybe dengan cr seseorang tu, boleh mengalihkan perhatian korang dr asek ingtkan si ex tu.Tapi jangan pulak korang nak kapel ngan org len sebb nak lupekan ex.Tu tak adil namanyer.huhu.T____T.Cari lah CINTA baru.

7) Banyakkan berdoa & Amal Ibadat

Amal ibadat adalah penawar paling mujarab ketika kita sedang dilanda masalah. Allah tu Maha Besar, dan setiap kejadian pasti ada hikmahnyer yang kita tak tahu.Mungkin si ex korang bukan jodoh yang baik untuk korang.Allah da tentukan jodoh kita sejak azali lagi,Insyaallah akan ada seseorang yang jauh lebih baik dari bekas kekasih korang.Banyak kn berdoa. Allah itu Maha Mendengar.

8) Cari tangga

Kalau still teringatkan ex korang tu..korang carilah tangga pastu buat2 jatuh bergolek2 sampai korang hilang ingatan...kompemm korang akan lupekan bekas kekasih korang tu bhak3

9) Maki & kutuk

Kutuk2 maki2 jek ex korang tu..jerit kuat2 lam bilik..jgn buat kat luar rumah kang der yang kn hantar kt tanjung buah rambutan..huhu..buat sampai korang rase lega..hehhe =p

10) Bukak Mini zoo

Korang bela itik ke..ayam ke..hamster ke..time bosan2 korang leh la men2 ngan binatang2 belaan korang tu...tak pon korang kira2 la semut yang berlambak kt celah2 pintu bilik korang tu.kompem korang xkan ingt kt ex korang dah.hhheeh =p

Pesanan penaja: Tips no 8-10 jux for fun! dont try dis at home or kolej or opis k..ahaks =p

Nota Comel: Jodoh itu Rahsia Allah.


No comments:

Post a Comment

ce citer

Nuffnang