Saturday, October 8, 2011

Seronok dua ronok tiga pat ronok

Bismillah..

Heyyo uOlsss..hee kemain ok happy lain macam ni kenapakah hoi!..
Senanya kan, semalam iOls dengan kengkawan n adek iOls berenang2 dan berkuak lentang di Gambang Waterpark. Memula tu an an an ingatkan da tak jadi pergi. Yerlah, last2 minit ada kawan kena kerja pulak tapi naseb baik lah sekejap jek.Memula nak bertolak pagi la kengkunun..oleh sebab banyak pulak halangannya...terpaksalah g tengah hari sikit.Packing dulu baju siap2..lepastu da dalam kereta..otw nk ke kuantan, masing2 macam eh nak g ke tak nak ni? kang sampai lewat, mandi ngah panas, kang hitam legam iOls cane tu ha..sapa nk jawab? kofkofkof..n last2..oleh sebab ada salah sorang dari kami yang lom pernah jejak lagi kesana, so iOls dengan baik hatinya mencadangkan kita pergi ej la..kang ada yang kempunan uols hoi..Alhamklumlah..da seminggu tu planning sakan.hahahah....Tapi ada sorang kawan iOls tu tersesat sampai ke Genting ok! ahahha sebab dorang ingat kami tak jadi ke Gambang.esokey,.,nanti kitorang nak Genting lak tahu *kumpul duit bebanyak simpan  lam tabung haji*

Seronok ok bila da sampai...beli tiket,tiub yang double lepas tu salin pakaian... terus menuju ke destinasi pertama..errr..ape entah.hahah naik tiub pastu jelajah air,..macam dok tetengah laut giteww..siap berombak rindu bagai.eh.

Baru main satu game dah dorang lapar..ceh...makan dulu...ada makan nasi ayam, ada yang diet takut kang nak naik gelongsor terkeluar habis isi perot,hahaha so dorang makan nugget uOls...kemain hokey...omputeh habis.hahah...Lepas makan..terus sambung bermandi manda..naik tangga la paling xleh blah...siot...sekali naik ok lagi yang ke dua,,ketiga..keempat rasa macam nak merangkak kaki empat penat nak meninggal pheeewwww naseb baheklah tulang kuat minum enline kalau tak mau berterabur tulang2 atas tangga tu =..='

Bila da orang kat water park tu buat announment " perhatian kepada semua pengunjung, puan2 tuan2 dan adik2...dimaklumkan bahawa bla bla....' nak tutup lettew..dorang pukul 6 da close hokey..cecepat la kitorang ni g tukar baju...da siap2 semua..hujan lebat pulekkk...tunggu la hujan benti tapi tak gak benti2..last2 adek i dengan berlagak macho depan aweknya *kemain ko kan*  macam superman..berlari meredah hujan..yeay!! kalau tak sampai hr ni lah kitorang still kat sana tau tak? *overnyerkau*..

Dalam kereta masing2 da fenatnakmamtik...ngan mengatuknya...huhu sempat lagi kot singga ECM..shopping pehhh kental beteii..kami ok.lepastu otw singgah makan..tapi semua makanan tak habis..dengan alasan masing2 penat+ngantuk yang tidak dapat dikawal lagi.keh3..masing makan separuh jek..siap ade yg tapau ns xhabis lg hahaha..sampai umah lam kol 12.00 dah  kot...tak cakap banyak terus mandi2 pastu krooh3..tido...pehhhh fenat giler hr ni bangaun sakit segala urat saraf dan tulang temulang hoi..adeii..ok nak stop menaip..sakit lengan -..-..

p/s: xsempat nk snap pic pon..xcited sangat..keh3

No comments:

Post a Comment

ce citer

Nuffnang