Saturday, October 10, 2009

eiy_Da ~` make-up?~

hari ni line tenet agak ok dr hari khamis lepas yang sememangnyer hampes tahap....tahap...pe entah da xleh nk cakap dah..terlalu teroks ok...and hari plak,seb bek la line da ok la jugeks kan.

So, aku nak borak2 n share2 skit la ngan korang sume pasal 'make-up' atau lam bahasa melayu kiter sebut bersolek.Bagi korang la kan..perlu ke kaum perempuan bersolek.tak kira la yang da bekerja ke, study ke or yg juz goyang kaki kat umah jek.Korang suke make up tak?..korang der amek kelas make up or der baca atau rujuk kt mane2?

pada korang yang mmg suke bermake-up cam aku, heheh.korang boleh rujuk lam majalah, atau pun kalo korang rajin..leh gak rujuk lam Youtube...cam aku...ahaks..
Aku paling suke tgk video tutorial make dr sowang perempuan ni nama die MichellePhan.
banyak tutorial make-up yang dia buat.senang nak ikut n paling suke dengar suara dia yg sangat best tuh..heheh..

Pada korang yang berminat...sila-sila lah usya ek...
Dulu, aku ni seorang yang terklalu simple.pegi kerja langsung tak make-up.Juz pakai baby powder n lipbam..huhu..so simple ok...but now entah macam mana bile aku terjumpe tutotial ni, aku jd berminat n bersemangat nk ubah penampilan aku.So, skang bila nk pegi kerja..aku akan spend kan masa paling kurang 10 minit untuk make up. walopon mybe org len kata tu sume membazir duit n masa, tp bagi aku itu satu kepuasan..hehe..asal aku heppy da la kan..satu mood yg bek untuk bekerja..ahaks..aku ni kureng lawa n xsalahkan kalo nk tutup sikit kekurangan aku ni..heheh..asalkan jgn terlalu fanatik..beli alat2 solek yg mahal...membazirkan..
korank beli jek yg mampu, rase sesuai, perlu n selamat.itu paling penting.elakkn dr memakai alat solek yng merbahaya, yang pirate k..bahaya...heeh..

Pada korang...tepuk muke tgk cermin...perlu ke bersolek?..wakakak..pe punyer peribahasa daa...heheh..
ok..cau..

7 comments:

  1. salam..

    akak, sy sgt suka bersolek.. sungguh! saya sgt mencinta bda2 yg menambahkan ciri2 feminin.. cam baju2 blouse (xske pakai t-shirt), beli dress yg lawa2 dan kemudian pakai top utk tutup aurat dan sbgnye.. dan mekap adalah termasuk dalam ciri2 nie kan? ;D

    saya xtau pn psl video kt youtube tuh.. nanti saya usha la eh? heee~

    pada saya, perlu utk seorang pmpn bersolek.. tp wat dri saya sekarang, jenuh la klu tiap2 hari nk g kelas kne bersolek dlu.. cme saya pakai bedak jela tuk menutup mne2 cela yg ade.. huk3!

    tp klu kuar berjalan mmg mekap x tinggal.. dan saya nk tye nie.. saya rse saya da terbeli produk mekap yg x berkualiti la.. pe efek die pd kulit kte pd jangka masa panjang eh akak? seramnye... :(

    ReplyDelete
  2. eh jap2! npe kt sebelah nie ade link tulis Fifie Cyumel??

    ahaks!! malunye.. (malu tp mahu) lalalala :D

    ReplyDelete
  3. salam fifie...
    sis lak juz suke mekap..tp pakai bj blaus2..x kot..ahah lebh suke pakai tshirt n jeans...sempoi kan..heheh..
    kalo da terbeli alat mekap yg xberkualiti tu...kalo boleh jgn pakai..sebb kesan die akan tetap akan ade antara cepat n lambat jek tau..tkut nnti leh dapat kanser kulit ke...kudis ke...macam2 la tau...

    hahah yer lah..suke la tu kan..link fifie cyumel..heheh

    ReplyDelete
  4. huk3, akak..

    actually saya bukan je da terbeli, tp da bbpe kali pakai gk.. sedeynye rasa hati nie.. Ya Allah, saya xnk dapat penyakit semacam tu.. patut ke saya buang semua terus eh? :(

    ReplyDelete
  5. fifie...sis sarankan..buang ejk kot...fife bl yg keluaran cine ker?.bhy tu

    ReplyDelete
  6. eEr. .RrR. xmEnAt mekUp2 nEh . .xpndi

    ReplyDelete

ce citer

Nuffnang