Wednesday, May 12, 2010

eiyDa:: Bukan Penakot, tapi berhati-hati tak salah kan::

Bismillah

Tadik, i rasa cam nak makan KFC jek. Fikir banyak kali gak lah nak pegi beli, bukan berkira pasal duit tapi masalahnyer sebab i sorang-sorang. Padahal kalau uols nak tau, bangunan KFC tu belakang premis i jek, memang dekat sesangat lah, jalan xsampai 5 minit kot dah sampai.Tapi, oleh kerana i ni penakut aka suke fikir bukan2 i xpegi. So, berlapar la engkau wahai eiyda! T_____T kalau i ni preg sah2 baby lam perut ni kempunan ayam KFC da MyEm0.Com

Kenapa i ni penakut sangat?bukan sengaja tau.Mybe sebab i da terbiasa jalan nak pergi mana-mana mesti berteman.Xde nak pergi sorang, walo dekat cinonit sekalipon.Tapi kalau da darurat sangat dan memang da tak bolah nak elak, i pergi lah jugak.HUHUHU.

Pertama :

Umi salu pesan kat i, jangan jalan sorang tau bahaya.Nak pergi mana2 ajak sape2 jek teman.Skang macam2 leh jadi.memang betul kan.I ni da la kecik cinonit kalau orang nak colek ke mang senang..angkat i masuk lam kete..erkk..Oh tidak!! MyEm0.Com

Kedua:

Kalau jalan sorang-sorang ni tak best.Sebab xde teman nak borak2 nak cakap. Time berjalan tu leh gak cakap2 kan.Xder lah bosan.Pastu bila jalan sorang-sorang ni rasa cam semua orang dok perhatikan jek.

Ketiga:

Bayangkan bila uols da beli barang pe semua kan, tetiba terlebih bajet.Xcukup duit nak bayar xder kad lak tu.Tak pun uols lupa nak bawak purse atau wallet.Kalau ade kawan atau sesape yang teman tu, leh gak wat muka tak malu pinjam dulu.Dari uols kemaluan sorang2, xleh nk bayar dan blah dengan muka yang PINK kaler.KAH KAH KAH. MyEm0.Com

Keempat:

Bila berteman ni, secara tak langsung uols boleh la mintak pendapat dorang kan.Nak shopping handbag ke,baju ke, pe2 jek lah.Uols boleh tanye teman uols tu ok ke tak,cantik ke tak, berbaloi ke tak.Kalau jalan sorang2 nak tanyer sape? jurujual? sah2 la dorang akan cakap cantik, beli sebb dorang kan jurujual.

Kelima:

lagi satu senag sikit bila jalan / shopping berteman ni.Nak2 kalau uols jenis bershopping xhengat kan.Penuh tangan nak bawak beg/plastik kan.So leh mintak dorang yang temankan uols tu bawak kan..LALALALA MyEm0.Com

Keenam (Last)

Bila berteman, rasa heppy la sikit.nak2 kalau ramai2 kan.Br best heppening gitu.Cuba bayangkan uols pergi makan atau bercuti sorang2..pergghh..BORING ok..lainlah kalau uols jenis kera sumbang.tak suke berkawan.Lebih suke wat ape jek sorang2.Susah beb cam tu, kalo jadi pape nnti uols sorang xder sape nk tolong atau amek tau.

Pendek kata, mybe sebab i da memang diajar untuk TIDAK kemana sorang2. Mesti uols cakap, pe la cam budak kecik..sekarang da xkira dak kecik, orang tua sekalipon kn selalu berhati-hati.Sebab i kalau nak kemana2..mesti ditemani adek2 akak2 atau pon Umi.lebih selamat.mybe nampak cam TAK INDEPENDENT..tapi berdua lebih baik kowt...

So..jujum teman I lalalal

Wallahualam

Nota Comel: tadi dah TERPAKSA sangat,

i keluar jugak beli

something sorang2

huhu..

darurat dh




Nuffnang