Saturday, May 8, 2010

eiyDa::Jangan salahgunakan kecanggihan yang ada ...Bukan mengata, tapi sekadar memberi pendapat::

Bismillah..

Zaman semakin canggih kan....dan perangai manusia pon da semakin semakin dan semakin lah canggih. Tak dapat nak mengata orang laen secara terang terangan, leh lak nak mengata maki dan mengutuk org lain dengan sesuka hati menggunakan teknologi yang canggih ni.huhuhu.rentikanlah..

Sekarang da banyak kes kutuk mengutuk sesama blogger, kata mengata blog orang len cam sampah,blog mengarut.Pastu kes block orang sane sini.huhuhu.ader jugak yang suka jd batu api... macam entry dalam blog lizarazak tu..

Contoh cam dekat formspring tu, kekadang ada jugak dapat soklan-soklan yang entah hape, pastu ada yang dengan suke hati dia nak mengata, mengutuk orang http://emo.huhiho.com .Xde keje ek..ke ko tu jenis psiko? da xlama nak hidup kot kan. jangan jadi childish la ok! matang la sikit.Ko ingta org xtau, ko tu menipooooo?....orang layankan jek..sebb kesian ngan ko tu jek! ANNOYING!! ..ok..sorry i terOver emo la pulak...

Tolong la, jangan jadikan internet sebagai medan untuk menipoooo, mengata, mengutuk dan cari musuh.Tak elok, jangan rosakkan kemudahan yang ada.Internet tempat kita mencari ilmu, kawan, info bukan tempat untuk menipu, cari gaduh, nak menunjuk2.huhuhu..

Tetibe teringat lak kes thn lepas...elok2..menipoooo...orang semua da caya..kesian..simpati...last2 die sendri yang mengantoikn yang die tu penipooo...pe jadi?..hbs lah kena serang, kutuk. maki block bagai. ..hurm...jangan biarkan pisang berbuah dua kali yer.hentikanlah!

I tamau lah tuduh sesape...sebab perkara ni bukan i aje yang kena, ramai yang dah terkena.I cuma tak nak lah orang lain pon terkena sama.I bukan lah baik sangat, cuma i rasa, sebagai sesama manusia kita wajib nasihat dan beri peringatan pada hal2 yang tak elok.Bukannyer dengan kondem orang lain, salahkan orang lain, terus menghukum tanpa siasat dahulu.macam lah dia tu perfect sangat kan.

Paling xleh blah bila ade segelintir yang suke sangat mengutuk, mengata kaum lain.kalo yer pon ngah frust menunggeng, tk perlu lah nak kutuk mengutuk lagi.terima lah kenyataan tu.nati kalo kawen, ngan kaum tu jugak.bukan kaum sejenis kan.http://emo.huhiho.com

Senang cakap, biarkan aje die ngan dunia ciptaannyer, kalo itu yang boleh buat die heppy, tapi jangan nak melibatkan orang lain dengan dunia ciptaan tu.Bukan mahu menunding jari pada sesiapa, tepuk dada tanya hati, tepuk dada tanya iman uols.

wassalam

Nota comel: entry ni sekadar peringatan.

bukan mau menuduh sesiapa..maafkan i kalo
ada yang terasa I hanya manusia biasa

tak lari dari membuat kesilapan..

MyEm0.Com


Nuffnang