Thursday, May 6, 2010

eiyDa:: Bukan mahu menunding jari pada sesiapa..Hanya sekadar renungan bersama::

Bismillah..

Semalam ingat nak hapdate, tapi xsempat sebab pegi amek my lil sis kat Uitm.Dia da hbs stady kat sane.Now tunggu jek la result die cam ne n dapat sambung deg ke tak.hohoh.

Nak citer skit pasal stail perempuan sekarang berpakaian.tak dinafikan, semakin ramai yang mula menutup aurat dengan memakai tudung/selendang kan.Dengan adanya tudung Ariani dan ala2 dengannye, mmg memudahkan pemakain. Xder lah nk kena letak pin, pastu nk kn kepit2 kt tepi..sarung jek..da jadik..senang dan simple.Tapi banyak lg yg kena di titik beratkan...bukn sekadar dengan pakai tudung tutup aurat..pakaian yg len leh sesuke hati kan..

Pakai jeans ketat..baju lengan senteng..tp bertudung..er..cam der yg tak kena distu...der gak yg pakai tudung, tp suar senteng..skirt pendek?.yang paling xleh blah bila pakai legging! Oh no...same jek kan..hohho buruk rupe tol..sowy terlaser.Lagi satu kes suke sanggul rambut tinggi masa pakai tudung atau selendang, atau nm barunyer sanggul arab ek?..ke pe? i pon tak tau lah pe istilahnyer.Tapi xboleh kan..berdosa..try bc sini.

Lagi satu kes bila ramai kaum perempuan yang suke posing ala2 perempuan desprate. opsst..sowy..bukn pe yer lah, bila tgk pic2 lam fb banyak yang suke posing2 ala2 mintak cium.hooh.ke mintak penampar?..hohoh..bila dok muncung sana, muncung cini kan.bukan i jeles atau pe..cuma i rase cam xelok lah bila berkeadaan cam tu.huhuhu..xsenonoh pon der kot.Tak kurang jugak yang suke terjeler jeler apekah?.hohoh..

Kalo setakat yang suke membolatkan mata yg tak bolat tu..leh tahan lagi kan.hohho..sangat Annoying Ok! plz stop it...korang tak rase ke pic2 korang akan buat kaum adam 'terliur'? hohhoho..sila jaga maruah diri korang k.. I tak cakap i baek sangat k..cuma untuk renungan dan peringatan kita bersama sebagai kaum yang same.jangan biarkan diri kita di ekploitasi dengan mudah...jangan jadikan pemakain tu hanya sekadar tren atau stail..tapi jadikan ia sebagai satu yang wajib di patuhi...untuk menutup diri dari segala dosa.

Sekadar renungan dan pedoman kepada kita yang bergelar wanita / perempuan. If ada sesiapa yang terasa atau tersinggung dengan entry ni, atau ada yang rasa xsuka atau mybe i ni bz body..maafkan i yer.Nobody perfect right?...

Wasalam

video


Nota Comel:

"Dan katakanlah kepada perempuan-perempuan mukmin,

supaya mereka menundukkan pandangan mereka,

dan menjaga kemaluan mereka,

dan tidak menampakkan perhiasan mereka

kecuali apa yang nampak daripadanya;

Nuffnang