Saturday, July 30, 2011

Bye2 umi, abah

Bismillah...

Semalam bangun awal.Pukul 6.30 da bagun pastu mandi siap2. Kitorang nak pergi hantar umi ngan abah naik flight dekan kuantan airport. Umi ngan abah nak pergi mengerjakan umrah selama 12 hari. kalau tak ada aral esok Flight pukul 12.30 p.m dari KLIA.

Kitorang gerak seawal jap 7.30 pagi. 2 buah kereta. 1 abah bawak, satu lagi adek i yang bawak dengan family kawan kitorang. Stop breakfast dulu dekat kedai di kuantan. Lepastu dalam pukul 9.00 kitorang da sampai kat sana. Abah ngan umi settle kan hal2 tuiker, hal2 bagasi dulu.Patu ada satu group yang nak pergi umrah buat bacaan doa dan azan.masa tu rasa terharu sangat.huhuhu,,,meremang bulu roma ni tatkala mendengar laungan azan di airport.

ni pic yang sempat ambek semalam..

Sebelum umi ngan abah nak berlepas..kitorang salam dulu...peluk2 umi ngan abah..pehhh...aku memang da boleh nak tahan air mata ni...berjurai-jurai la jawabnya.huhu.. :(( maklumlah, i ni tak boleh la nak berpisah dengan umi ngan abah ni.walauapun i ni da dewasa...tua bangka dah kot. heee... Hope sangat umi ngan abah selamat sampai kat sana ...diberi kesihatan yang baik...dijauhkan dari perkara-perkara yang tak baik dan dapata melakukan ibadah dengan selesa. Selamat Pergi dan selamat balik. Amin..amin...

Ni bukan kali pertama umi ngan abah ke Mekah. Kali ke 3 dah ni. Tahun 2003 kalau tak silap dorang da pergi mengerjakan Haji, tahun 2005 buat umrah dan tahun ni lagi skali dorang dapat mengerjakan umrah.Alhamdulillah.Hope sangat tahun depan giliran i pulak kesana.InsyaAllah....Doa2 kan lah yer.heeeee

So, puasa naanti 2 minggu lah tanpa umi ngan abah...huhuhu....Selamat berpuasa..

No comments:

Post a Comment

ce citer

Nuffnang