Thursday, August 11, 2011

Rutin Berpuasa

Bismillah...

Rutin i setiap hari sepanjang 11 hari berpuasa:

- Bangun sahur dalam pukul 4.45 pagi.Panaskan lauk, hidangkan makanan pastu kejutkan adek-adek.Dalam pukul 5.00 start bersahur sama-sama.

- Lepas sahur, amek wudhu', mengaji sementara tunggu waktu subuh.

-Lepas solat subuh, sambung tidur jap b4 masuk keje lam pukul 10.30 pagi.Hari-hari my lil sis yang hantar.

-keje-keje..kadang2 bosan,kadang-kadang bz.Petang jek mula mengantuk, perut da mula berdangdut lapar.Hobi waktu keje..online blog2 resepi..tengok gambar2 makanan..hahahha..
lepastu dok cerita menu2 berbuka dekat Twitter.keh3...

-Balik keje lam pukul 6.00 petang, my lil sis juga yang datamg ambil. Sampai kat rumah, solat asar pastu mula masak hidangan berbuka dengan adek-adek.Kitorang masak cepat, kalau mula masak pukul 6.30 pun sah2 la sempat sangat.Xder la nak rushing2 sangat masak awal2.

-Masuk waktu berbuka..makan sama2..selalunya menu yang wajib, kuih2 manis la.Pastu lauk utama, sayur dan telur/ikan goreng.Paling kurang kena ada 3 jenis lauk.Air pula tak kurang dari 2 jenis.heee

-Pastu kemas2, mandi, solat maghrib. Jalankan rutin hari2..lipat kain, kemas baju.

-Layan tv sampai lebam..sambil pot pet meraban kat twitter (wajib siang malam) heeee

-Pukul 12.00 masuk tidur...

Lepas tu esok mulakan rutin yang sama berulang-ulang setiap hari.Tapi esok InsyaAllah umi ngan abah akan balik ke Tanah Air setelah 12 hari mengerjakan umrah.yeay!! tak sabar...nanti umi balik..nak suruh umi rest dulu 3,4 hari. Lepastu nak suruh umi masak pula untuk juadah berbuka...ermm...nak suruh umi masak sup tulang, ikan patin tempoyak, keli goreng berlada, nasi ayam,mee kari lagi..lagi..ermmm...;p
ok lah...selamat teruskan mengerjakan ibadah puasa ok koranggss...

wassalam..

*tahun ni nak beli blueberry cheese tart, semperit dengan kek lapis serawak.

2 comments:

  1. Hi dropping by here today.. Hehe.. OK juga tu routine harian.. Biasala bulan2 puasa ni mesti letih nak buat macam2.. By petang tu dah pikir makan je.. :D

    ReplyDelete
  2. wahh nah dera umi ler ni .... jom dapatkan reward klik link ini .... http://grpv.cc/1nbY

    ReplyDelete

ce citer

Nuffnang