Saturday, August 6, 2011

Dah 6 hari kita berpuasa

Bismillah...

Hari ni dah masuk hari ke 6 kita berpuasa kan...weee Alhamdulillah..setakat ni semuanya berjalan dengan baik sekali. Balik kerja pukul 6, sampai aje kat rumah berkejar ke dapur masak.Dibantu oleh 2 oarng adek.heee...Actually i ni dah macam Mandur..arah itu ini.Dan tukang bagi cadangan, idea apa nak masak time berbuka.Kekadang hari ni belum lagi berbuka da terfikir menu untuk esok.hahaha over tak??

Oleh sebab umi ngan abah tak ada, so i lah yang jadi kepala keluarga skang.Adek-adek i pulak semua dah dewsa, besar gedabak.tak kisahlah apa dorang nak makan, i trutkan aja.Nak2 adek yang bongsu tu...hari2 tanya nak makan apa? dia request, kami yang kakak2 ni akan masak. Apa yang pandai je la.Kang pepelik macam takut tak jadi, naye jek.

Itu je la kisah puasa setakat 6 hari ni ha...tak sabar nak tunggu umi ngan abah pulang dari Mekkah Jumaat 12 ogos ni.heeee..

kata-kata hikmah today :

" Orang yang berpuasa belum tentu menjaga solatnya, tapi orang menjaga solatnya sudah tentu berpuasa " (via tweet)

1 comment:

  1. ein igt kan adk sis yg perempuan cuma echah je....rupanya sis ada lg sorg eh adk perempuan...hehehe...

    ReplyDelete

ce citer

Nuffnang