Sunday, July 31, 2011

Niat Puasa

Bismillah...

Hari ni jalan jem gile dah macam nak raya.Padahal esok baru nak mula berpuasa.huhuhu..bukan main banyak kereta kat jalan.Mungkin ramai yang amik kesempatan nak bershopping last minit.Yer la, nanti bila da masuk bulan puasa memasing da mula malas nak kemana2...balik kerja..da sebuk masak, nk g bazar kan.

Alhamdulillah, umi ngan abah pon da selamat berlepas ke Mekah dalam pukul 12.30 tadi.Semoga mereka selamat sampai..amin...petang ni pula kak long ngan kak ngah akan balik kesini.Yeay!! tak la rasa macam sedih jek, umi ngan abah tak ada awal2 puasa ni.huhuhu..

Selamat Berpuasa, selamat menyambut Bulan Ramadhan buat semua umat islam didunia, buat family, buat kengkawan..semoga ramadhan tahun 2011 ni akan menjadi ramadhan yang lebih baik dari ramadhan2 yang lepas. Ingat, jangan membazir tau, jangan ikut nafsu lapar tu.Berbelanja dengan berhemah.Makan ala kadar...jangan rambang mata tau bila pergi bazar ramadhan tu.Dan jangan lupa masa ni lah waktu paling baik untuk kita menambahkan amal ibadat kepada Allah...solat terawikh jangan lupa ok.

Ada yang lupa dah macam mana nak baca niat puasa?? heee..ok kat sini i ade sediakan..

BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM...

wassalam....

No comments:

Post a Comment

ce citer

Nuffnang