Thursday, February 21, 2013

Pakej Komunikasi Belia Rebat RM 200 (PKB)

Bismillah..

Lepas BR1M, BR1M2.0, ada pulak BL1M dan jugak Pakej  Komunikasi Belia 1 Malaysia. wah.. banyaknya semua 1 M gitu.Terima Kasih PM kita..

Hari ni nak share dengan korang pasan Pakej Komunikasi Belia (PKB). pada korang yang belum tahu kerajaan memberi Rebat RM200

Syarat-syarat kelayakan untuk memohon Pakej Komunikasi Belia (Rebat RM 200):
i. Warganegara Malaysia yang berumur di antara 21-30 tahun pada tarikh memohon; 
ii. Pendapatan bulanan adalah RM3,000 dan ke bawah; 
iii. Model telefon pintar 3G yang ditawarkan; 
iv. Untuk langganan baru dan sedia ada pakej jalurlebar; dan 
v. Satu telefon hanya untuk satu belia;

Cara nak memohon,. korang boleh terus ke laman web ini  SKMM
Lepastu pilih Pakej Komunikasi Belia
And than korang pilih pula samada korang ni Pelajar atau pun pekerja.

Contoh Print Screen

pilih mana yang korang nak


Contoh borang yang perlu diisi


No kp dan no kwsp (bagi yg bekerja tu sangat penting)

Bila da selesai isi, dorang akan mengahnatr slip untuk korang print di emel korang.menggunakan aplikasi PDF. 

PENTING! KAT SLIP TU AKAN ADA NO SIRI ATAU NO RUJUKAN 

contoh: 


Nampak tak No.Rujukan : APP tu? yg tu penting. korang bukan terus print terus dr laman web yer.

Korang boleh la print dan pergi ke kedai atau mana-mana aoutlet yang ada menawarkan pakej ni.

Selain tu, korang boleh usha dulu mana satu syarikat komunikasi yang korang nak samada Celcom, Maxis,DiGi, Umobile dan lain lain. Boleh jugak semak jenis telefon bimbit yang mereka tawarkan klik sini Pemberi Perkhidmatan . Pilih la mana satu yang korang suka. Dan buat lah pilihan yang bijak gitu. eh heee

*cepat sebelum terlambat yer. 
*Hope dapat membantu serba sedikit, kalau ada tersilap ke apa sila bagitau di kotak komen ok.

 wassalam.



2 comments:

  1. Jom tengok hadiah kat sini - http://kampung-kameq.blogspot.com/2013/02/senarai-sponsor-yang-baik-hati.html

    Menarik x hadiah? Hehe
    Jom join segmen ni kalau belum.. 100 penyertaan terawal akan dapat 1pcs Sticker Fridge Magnet / 1pcs Button Badges dari @Cenderahati Akamika Gift. Dan rebut hadiah2 menarik yang lain.. ^_^

    http://kampung-kameq.blogspot.com/2013/02/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html

    ReplyDelete

ce citer

Nuffnang