Saturday, February 16, 2013

Short Holiday- Bukit Tinggi

Bismillah..

Sejuknya, cuaca sangat tidak menentu sekarang. hari ni mendung je, da macam pukul 7 malam, padahal baru  pukul 11 pagi kot. Ni yang buat badan lemau mata layu ni. huuu

Alkisah, hari khamis lepas cadangnya nak balik kampung. kekonon macam nak supprisekan umi la, tapi nasin baik la aku rasa macam nak call umi dulu, dan umi cakap tapayah balik sebab family BIL ada datang dari perlis.So bilik tak ada kosong.huu sedih baq hang. Adek aku cakap dia xpuas hati sebab dia da siap pack baju nak balik kg.

Tetiba datang idea yang bernas dari kami. nak pergi bercuti satu hari, fikir punya fikir kitorang pilih ke Bukit Tinggi.Aku google2 baca blog  pasal Bukit Tinggi ni. Ok set! kitorang ke Bukit Tinggi. Tapi bajetnya ciput giler. So adek bagi cadangan aku bayar tol. dia isi minyak. makan minum dan segala yang lain sendiri-sendri. Intai2 lam purse, erk!cukup2 jek kot duitnya. dengan muka pasrah aku ikut jugak lah.

Gerak pukul 7.30 pagi. pukul 10 lebih sampai kat genting sepah, sarapan dulu kekenyang, sebab mknn kt atas nun mahai ooo. bajet2. lepas kenyang, naik ke bukit tinggi. berbekalkan GPS hik. sampai sana bayar RM12 for dewasa dan RM 8 for kekanak. naik punya naik, naik pusing sana pusing sini kona sana kona sini. bluweekkk rasa nk muntah sebab perot kn full br lepas sarapan nasi lemak telo mata -..-

da sampai weeehoooo!!


sampai park kereta terus posing sana posing sini. hahah xcited giler kot! sebab mmg dah lama berangan2 nak pergi bukit tinggi ni tapi plan punya plan mmg tak menajdi. last minit punya plan ni jugak menajdi. weehooo... best la kat sini feeling2 kat peghancis uolss.. hahah  meh layan gambaq. oh ya gambar  IPAD quality sajo. so maaplah yer.


 posing jangan tak posing adek2 

 Black Swan 

 Japanne's Village 

Lepastu naik dhuttle ke Jappane's village.. punya lah tinggi nak naik ke sana. gayat haku. jalan pusing, takut cuak pon ado. stress pon yer sebab naik skalmi ngan pelacong dr mn entah bising gil;er dorang siap nyanyi kuat2 sambil tepuk tanga, adehh geram kitorang.. bingit.. buat bunyi kera, monyet semua ada. hayoo sabar jek la datang negara orang buat macam negara sendiri macam ni lah. no respect! sakit hati.

 Rabbit Farm 

Lepas tu, ke Rabbit farm. naik kereta sendiri. malam nk tunggu shuttle (xtau eja macam mana) -..-, sebab lambat. Tapi pic xbanmayk lak dalam ipad sebb seghonok dok main2 kenyek2 rabbit yg cecomel dan gemokk.. eee grammm.. pic semua dalam, hp adek. (nntilah upload)

Layan gambar lagi. ni br sikit berlambak lagi dalam hp adek belum di save. hik.


 Orang tak la ramai sangat,



 Cantik permandangan kat sini. naik menara tinggi skit,perghh sejuk sampai ke tulang.


White Swan.

Selesai semua dalam pukul 4 lebih turun, singgah kat petronas genting  beli air ngan pau. (xmakan tgh hari sebab bajet ciput LOL). makan2 dalam kereta jek naik ke gentimg pulak. Da nyaris2 nak bl tix skyway, skali org tu ckp kena tunggu dalam sejam br leh naik. aku usha dulu kat tempat naik skyway amagadd giler ramai yang beratur semua cina ma.. huuuu.. so xjadi lah naik ke genting. tuerun
balik, bl buah tangan fridge magnet is the wajib lah kalau pg mana2 kan. buat kenangan. lepastu gerak balik. singgah makan+solat dekat RnR Gambang. Sampai kat rumah dalam pukul 10.00 malam. pheww penat.lepastu bagitau kat akak2 yg kitorang pergi Bukit Tinggi. haaa dorang tidak percaya. tunjuk gambar baru nak caya...xkisah arr bajet ciput pon janji leh g jalan2 ko hado? kih2. kbai.lepasni cadang nak ke Genting puiak. yeay!!

*bangun pagi ni kaki sakit, kes panjat tangga tinggi ngan bukit masa pergi Jappaness Village.
*kalau ada typo ke ejaan salah ke sila maapkan saya yer. (malas nak check balik) -..-

No comments:

Post a Comment

ce citer

Nuffnang