Tuesday, February 19, 2013

BR1M 2.0

Bismillah.

Semalam penuh orang dekat Dewan Berlian MPK, ambil duit BR1M yang RM 500 dengan yang Bujang punya RM 250.00. baru separuh kot, sebab still ramai yang memohon belum ada jawapan, termasuk lah aku ngan adik- adik yang memohon. Tak tahulah ada rezeki kitorang ke tidak, kalau ada Alhamdulillah. kalau tak ada tak apalah mungkin rezeki orang lain la tu kan.


Cara nak semak samada korang layak ke tidak untuk Bantuan Rakyat 1 Malaysia ni, ada dua cara. 

- Satu, dorang akan hantarkan melalui post. Setiap pemohon bantuan BR1M 2.0 yang berjaya akan menerima surat pemakluman masing-masing secara berperingkat-peringkat  disertakan tarikh dan tempat penyerahan baucar BR1M 2.0 RM500 & RM250 diadakan.

-Cara kedua korang boleh call di talian  hotline 1-800-222-500/1-300-88-3010 mulai 11 Februari ini 2013. Talian hotline tersebut akan beroperasi dari jam 9.00 pagi hingga 5.00 petang setiap hari bekerja

Bagi yang belum memohon tu, still boleh permohonan, kerana tarikh telah pernohonan telah  dilanjutkan sehingga 15 Mac 2013, korang boleh memohon secara online atau pun boleh mendownload borang di website  LHDN.

Wassalam...



No comments:

Post a Comment

ce citer

Nuffnang