Sunday, January 24, 2010

eiyDa :: Banyaknyer Kaki::

Bismillah...

Korang ada berapa kaki?...satu? dua?tiga?sepuluh?paplohpat?hehheh....neway berapa jumlah kaki korang..janji korang ada kaki nak bergerakkan?...nak kesana sini...bagi yang xder kaki tu mybe patah,kn potong,excident,,,xpe...korang still leh gn tongkat..atau wheelchair kan..huhu..
Sebut pasal 'kaki'...banyak "Peribahasa" yang merujuk kepada 'kaki' ni kan...jom usha...korang ni tergolong dalam kategori 'kaki' ape??..

kaki bangku:: merujuk kepada yang tak pandai maen bola...aku pon xreti gak maen bola..tapi aku pompuan, xleh di kategorikan sebagai kaki bangku kan..?..korang yg lelaki ade ke yg xtau maen bola ni..tau tgk bola jek..waahah..tgk kaki klrang tu der iras2 bangku tak>kalo yer sah2 la tu kaki bangku..heheh

kaki bodek:: 'Boss nampak ensem arr hr ni..nmpk mude'... <---- salah satu dr ayat sekaki bodek..bukan puji ikhlas tu..puji der makne tu..nak naik gaji or nk bonus akhir bulan.korang kaki bodek ker?..xsalah kalo nk bodek2 ni tp biar bertempat arr...jgn da terang2 die hitam legam korang puji putih melepak lak..kang der yg fire otomen..haha

kaki skodeng:: peerrgghh....yg ni paling tak xleh blah..selalu dikaitkan dengan kaum adam..huhu sowy guys..ske bebenor lah skodeng..pantang nampk lobang..liar jek biji mate tuh..cocok kang jd kasim xselamat..heheh

kaki pukul:: menakutkan..salah sikit sepak.salah sikit terajang, penumbuk, pelempang, penerajang.. perrgghh...golongan yang paling aku takut..huhu lelaki gak ni kan..ade ke pompuan kaki pukul?..ermm..

kaki gaduh:: suke bergaduh dan cari gaduh.xboleh silap sikit gaduh, jeling pon boleh jadi gaduh.Ni lah jadinya kalo jenis panas baran tak bertempat..boleh jadi kes bunuh..huhu korang jangan cam tu tau..sabar2...

kaki maki:: paling xleh blah...ade gak jenis yang sesuka hati jek nak maki orang sesedap rase jek kan..xfikirkan perasaan orang len..bodoh,bangang,sial,macam2 arr kata-kata kesat a.k.a maki...fuuuh..makan dalam tu..kalau yer pun jux gurau..xleh ke guna perkataan yg elok skit kan..huhu..nampak sngt biadap. +_+

kaki shopping:: yiiippi..ni paling best ni..kaki shopping ni biasanya kaum perempuan la kan..pantang ade sale..shopping xhengat dunia dah...bf lak muncung penat melayan..huk3..nk wat cam ner..shopping dan wanita xdapat dipisahkan..cecewwa..best kalo shopping time sale n time..masyyuuukk..korang suke shopping? i luve shopping der bery mac..hak3

kaki mabuk:: kepada yang suke minum benda haram ni..stop2 la yer..xder faedahnyer pon..bila da mabuk..sewel..xsedar diri..macam2 hal buruk boleh berlaku..kes rogol,bunuh,kemalagan..mati katak..uish...moga dijauhkan.. kaki mabuk ni merupakan menyebab kepada kaki2 yang len jugak tau...

kaki kencing:: bukan kencing merata-rata atau suke kencing selang seminit yer..hehe..kaki kencing ni kaki pembohong lah....org yg kaki kencing ni..pe yg die cakap..1% pon lom tentu betul so kn la hati2 ngan orang cam ni...kang kn kencing xpasal2.. (kn pakai pampers la org cam ni agak)kuikui..

kaki bola:: bila sebut kaki bola aku teringat kat sowang mak cik and atok ni mmg giler bola lah..si mak cik tu xpadan ngan pompuan..pro gilew arr bab bola ni..waahha jgn mara ek..yash kachak..yang atok tu plak..aku tgk kaki bola gak..cikgu tuh...bola2 gak..mengajar ngan lupa ye awak..hek3

kaki lepak:: skang ni banyk restoran, cafe mapley2 24 jam yang tumbuh kt negara kita ni...siap ade wifi lagi..so makin ramailah kaki lepak ni kan..lepak secara baek xpe...yg kaki lepak entah hape2 tu,,buang ms..mengorat awek..ho ha2..cam orang gilew...buang masa jek kan..bek korang dok umh tgk tv, xpon tido..der gak faedahnyer..huhu macam aku ni ha...

kaki wayang:: sebut pasal wayang, akulah orang paling kuno agak2nyer..sebb jarang seklai aku dapat tenngok wayang jux layan DVD jek la tu pon pirate punyer..wahaha..motif? sebb kt tempat aku xder panggung wayang...skang da der lah sebb br jek bukk..b42 ni kalo aku terasa nk tengok wayang terpaksa ke kuantan..tp jarang sesangt lah...ramai ni kengkawan blog aku yg kaki wayang...movie lom kuar korang da excited giler nk tgk..pastu siap wat entry lagi..bagus2..banyk info akan dapat..heheh

kaki membebel:: huk3...yang ni sinonim ngan kaum wanita cam aku...heheh..kekadang ader yang xfaham antara membebel ngan nasihat..bila kite potpet2 skit da kn cop kaki membebel..aku?..aku membebel ngan adek2 aku jek..tu pon kalo dorang degil..ngan korang naseb arr kalo yg terkena tu..hehe bukan bebel k..nasihat...mak2 kita pon salu jek kn cop kaki membebel..nk wat cam ne kalo itu hobi die..lepas tension tu kot..korang diam jek..jgn melawan..nnti bial die da lega automatik akan diam dengan sendrinye..heheh

KAKI BLOGGING :: yang ni paling best antara banyak2 kaki..heheh...pernah sorang kawan di internet ni cakap..aku xnak bf yang kaki blogging..sebb nnti dia asek fikir nak wat entry baru jek...n lelaki yang ade blog ni biasanya adalah dalam golongan GEEK...?? errk...kalo perempuan lak yang ade blog cam ner...aku rasa..same jek kot..cume kalo perempuan ni dorang x addict sngt..still dapat bahagikan masa antara blogging ngan tanggungjwab..huhu..pada kaum andam eh..kaum adam, jangan marah yer..ni cuma andaian semata-mata..hekhek..ilek2..saya tak bersalah..hahah..aku bkn kaki blogging la..aku KAKI TWITTER jek..wakakak..ade ke?..kaki baru ni..hekhek..

** (TERINGAN KT KAWAN TWIITER AKU NEYRA..SEMALAM DA GLAMMER MASUK 8TV SEBB ADDICT NGAN TWITTER...LEBIH 20K TU TWEETNYER..FUHHH..JELES NI..HEHEH..)**
psst sorry neyra i mention nm u kt sini tanpa kebenaran u..hek3..so pada korang..pe lagi follow la awek cun ni..hekhek =D

so..korang pilihla korang ni 'kaki' ape.....heheh..tepuk dada tanyer kaki..eh..tanyer hati korang...pe lagi ek kaki yang ade...korang fikirla pulak yer..heheh

nota comey : aku ni kaki dok rumah,
kaki nasihat orang,kaki twitter.hek3

20 comments:

  1. kaki blogging.. aku baru je nak semangat berblogging... tapi ttba 'kaki' tu patah... hurm...

    ReplyDelete
  2. sis...tambah lg 1...KAKI MAKAN...ekekeke....ein dh kompem2 kaki blogging...tp xleh teruk sgt..kaki twitter pun ye kot...wakakaka..


    *klo KAKI MKN tu boleh disandang oleh yash n anarm...keh3

    ReplyDelete
  3. kaki saya ada dua jerk..xyah lebih..hahahaha...dan saya juga kaki tido..wakakakaka..


    p/s-kaki saya xder kutu k..hahaha

    ReplyDelete
  4. Kaki comel de x?
    Mesti kaki i kan?
    Hahahaha.
    Btw, kaki bebel tu i tau sape
    Golöngan kakak yg sulung ni mmg power expert gegiler la bab ni kn?
    Hai, rmai lak ank pmpuan sulung
    Hahaha

    ReplyDelete
  5. WOOT! pemes kejap kat sini. HAHAHA

    ReplyDelete
  6. kaki mabuk=kaki botol..hehehe
    mcm2 kaki ye
    http://coretanmayaku.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. kaki ayam..
    kami kambing
    kaki lembu...
    ngeeee..
    ;p

    ReplyDelete
  8. ..aku..
    Kaki Memancing
    Kaki Borak
    Kaki Segala Kaki
    Kaki Kuda..bukan berjudi cuma suka sgt gosok gigi kuda + menatap kalendar kuda.Kuda ku lari gagah berlari..hehehe

    ReplyDelete
  9. Pehh.. Memang byk jenis kaki ada.. Kena buh dalam silybus ngajar doktor nih.. >.<!

    ReplyDelete
  10. fahmi:: sabar2...jgn putus asa yer...

    Anarm:: err..kaki cagu tu haper?.huk3

    ein:: haah la kaki makan..lupe nk letak..sebb sis bukn kaki mkn..hahha

    Apiih:: u mmh kaki tido..kaki der kutu?bnyk bulu ade la kutu..wakakak

    Paan:: kaki comel?..erk.kaki bnyk bulu..xtiomey..wahaha..mengata i nmpk kaki bebel..haha

    Lynn:: tu kaki haiwan..xder kene mengena ok..g men jauh2..hahah kidding

    Zirk:: kaki pompuan...xleh blah hahah

    FIT:: sian laptop u letk kt kaki..pe salah die?.hahah

    lysa:: ko memang Raja segala kaki..kaki kuda xleh blah..hahha

    ReplyDelete
  11. kertas:: knp?ko nak jd Doc kaki ker?..hahha

    ReplyDelete
  12. wah, putihnya kaki dia..hehe

    ReplyDelete
  13. xpo: erk...en.xpo..tu dah lr dr tajuk ok..hahhaa..

    ReplyDelete
  14. kaki???

    kaki lipas,semot,cicak,lipan,badak,burung,kuda,zirafah,gajah,kangaro,rusa,kambing,itik,ayam,angsa,tenuk,tapir,katak,harimau,singa blablablablaaaa..

    hu3

    kaki bebel adalah anda!!

    kaki bola itulah saya.. kui3

    KAKI MAKAN mcm ein cakapp bagi kat saya ya? har3 :P

    *komen dlm keadaan weng*

    ReplyDelete
  15. yash: ko ngah weng weng kan..aku faham2..hahah..

    ReplyDelete
  16. Erk? Saper yg nak kena kaki tu? Hehehe

    ReplyDelete

ce citer

Nuffnang