Tuesday, January 19, 2010

eiy_Da :: MAri BercinTA::


Bismillah..

Lately ramai pulak yang suke bercakap pasal 'CINTA'. Dalam Twitter, dalam Facebook,YM pon.Da terkena Virus Cinta kot dorang ni.Ada Apa Dengan Cinta ni ek..erm..aku pon x tau sangat apa cinta tu. Almaklumlah..da lama xbercinta.Last aku bercinta kalau tak silap masa umur aku 21 tahun kot...selepas aku saket, aku da mule hilang mood nak bercinta.Bz dengan pelbagai treatment.sampai da xder mase nk bercintan cintun ni.dan bila keadaan aku da tak seperti dulu lagi...ermmm...
Jom kite tgk apa itu CINTA:


::CINTA::


* Jika kita mencintai seseorang,kita kan sentiasa mendoakan sidia walaupun dia tidak berada disisi kita

* Tuhan memberi kita dia kaki untuk berjalan,dua telinga untuk mendengar,dua tangan untuk memegang.Kenapa Tuhan memberi kita sekeping hati?kerana Tuhan telah memberikan sekeping hati lagi pada seseorang untuk kita mencarinya.

*jangan ucapakan selamat tinggal jika hati kita masih ada cinta untuknya

*jangan mengatakan yang kita tidak lagi mencintainya, jika kamu masih tidak dapat melupakannya.

*Jangan simpan kata-kata cinta pada orang yang tersayang sehinnga dia meninggal dunia akhirnya kita terpaksa catatkan kata-kata cinta itu pada pusaranya.Sebaliknya cubalah ungkapkannya sekarang selagi ada hayatnya. (ermm..)

* Mungkin Tuhan temukan kita dengan orang yang salah sebelum bertemu dengan orang yang tepat.Dan bertema kasihlah diatas kurniaan tersebut.

*Sungguh menyakitkan apabaila kita mencintai orang yang tidak mencintai kita,tapi lebih menyakitkan bila mencintai seseorang dan kamu tidak pernah memiliki keberanian untuk menyatakan cinta itu kepadanya( aggghh...so hurt =( )

*Cintailah seseorang itu atas dasar siapa dia sekarang dan bukan siapa dia sebelumnya

*Hati-hati dengan cinta, kerana cinta juga dapat membuat orang siha menjadi sakit,orang gemuk menjadi kurus,orang normal manjadi gila,orang kaya menjadi miskin,jika cinta itu disambuit oleh pencinta PLASTIK

* Cinta kepada harta ertinya bakhil,cinta kepada perempuan ertinya alam,cinta kepada diri sendiri ertinya bijaksana,cinta kepada mati ertinya hidup dan cinta kepada Tuhan ertinya Taqwa.

*Cinta sebenarnya adalah membiarkan dia menjadi dirinya sendiri dan tidak mengubahnya menjadi gambaran yang kamu inginkan

*Kita tak kan pernah tahu bila kita akan jatuh cinta.Namun bila sampai saatnya,raihlah dengan kedua belah tangan dan jangan biarkan dia pergi dengan sejuta rasa tanda tanya dihatinya.

*Cinta bukan kata yang murah dituturkan dari mulut tetapi cinta adalah anugerah Tuhan yang indah jika manusia dapat menilai kesuciannya.

*Lepaskanlah si dia, jika itu kemahuannya.Tiada guna mengharap pada yang tidak sudi.Cinta lain pasti akan menjelma. (kes ex akan membuat kita sengsara...)

Antara Definisi CINTA yang aku jumpa...dan aku editkan sedikit..Hope dapatlah membantu korang yang sedang bercinta,sedang mencari cinta atau yang akan bercinta...
Cinta pada manusia hanya sementara, Cinta Kepada Yang MAha Esa akan kekal selamanya...
Renung2kan..dan selamat BERCINTA!!!!

Mood: Jiwang xhengat....^_^

15 comments:

  1. hak3 mud cinta nmpakkkk???? ehem3! :P

    arrrghhhh! pedulik kan dgn sume nie.. kalo dah jumpa nanti baru pikir tak jumpa tamo pikir selesa single wahhhahha aman!

    ucapan sket untuk si DIA.. *ahaks*

    jika cinta ini yang kau cari tggu lah.. hati ku pasti terbuka juga dengan keikhlasan kau.. ecehwah!

    ReplyDelete
  2. hik3.. :D besh gile entry ni..opss..adekah ia bermaksud ezma juge dilande virus cinte??hik3.. :D x2..saje je..but mostly ape yg sis eiy_da jot down tu mmg btoll.. heee... :)

    ReplyDelete
  3. cinta ini cam cikencop ker??klu cikencop..besh..nk cikit arr..hak3.ker cam eskem???emmm!!

    ReplyDelete
  4. cinta ni apa ek paan ku syg? hahahaha

    ReplyDelete
  5. ::paan:: penat i taip sal cinta..leh u tanyer lg pe itu cinta?..adess..menci..hahah

    ::yash:: wiwit..dakyash pon ngan dilamun cinta..amo ngaku tuh...hoyeh2..haha

    ::Addlyynna:: tu cam tajuk lg jek...kan..kan..heheh

    ::ezmaliza::
    hehe bese jek entry ni..mood ngah jiwang..bnyk lak ideanyer..hehe ngah bercinta kan..kan..heheh

    ::appih:: u...cinta ni ibarat kentot...dibuang malu..ditahan sakit..kah3

    ::neyra:: entah la paan tu...cinta pon xtau pe..big apple tau lak..hehhe

    ::zuwairi:: xfaham ke..tape2..da bercinta nnti faham arr tu..heheh

    ReplyDelete
  6. agak fobia dgn cinta wpun cinta 2 kdg kala indah...tp sakit nye tetap ade...


    *sis, x wat lg ye yg komen box ein bg 2..hehe

    ReplyDelete
  7. i like bercinta.. walaupun cinta kadang2 menyakitkan.. tu kan lumrah hidup.. ade ke bende2 yg x menyakitkan dalam hidup ni? kalau semua bende tu manis je, kite takkan dapat belajar apa2 tentang cinta..

    kadang2 kita terlalu asyik mencari cinta sejati, sampaikan tak sedar cinta tu sebnarnya ade di depan mata kita..

    kpd jantan2, jgn segan silu nk luah kata cinta.. walaupun korang ROCK tahap gaban ke ape ke, dalam hati setiap org ade jugak jiwang.. terima je anugerah Tuhan tu..

    luahan lelaki yg dlm hatinya ada TAMAN.. hak3

    ReplyDelete
  8. "Muka jer ganas, race tapi dalam hati ada taman.."

    Bagi aku la.. Aku lebih suka membujang buat masa ni.. Sebab semua pmpuan yg aku kenal & rapat, awalnya mmg ok.. Dah lama skit mula tunjukkan diri yg sebenar.. Tergedik sana sini, kuat merajuk x tentu hala.. Haih.. Lagi buat tensen ada lah..

    Moh bukak persatuan blogger bujang terlajak.. Ok x? @_@

    ReplyDelete
  9. pakeri :: jujum..haha

    ein::cinta mmg indah...tapi...ermm..

    Anarm:: wiwiten,.anarm mat cintan upenyer..cinta mmg arr best tapi..der gak yg xbestnyer..huhu..meh bercinta meh..hahah

    Kertas:: mat rempit...lam hati der taman eyh?..weng... weng...hahah ko pon jgn kecewa lame2 xelok..xsume pompuan terok ok.hehe

    ReplyDelete
  10. CINTA anugerah Illahi.
    Nikmath bercinta dan dicintai mmg menakjubkan.Percayalah,setiap percintaan ada liku2 pertelingkahan.Dan ianya mendewasakan kita.
    Aku terima cinta seadanya.

    p/s: I love You

    ReplyDelete

ce citer

Nuffnang