Thursday, December 31, 2009

~eiyda :: GOoD Bye 2009::




SELAMAT TAHUN BARU 2010!!!
Bismillah..

Yey!! Alhamdulillah masih lagi diberi kesempatan oleh Allah Subhanautaala untuk bernafas dibumi milikNya yang luas ini.Amin Ya Rabbal Alamin..
Sebut tahun baru, mesti sinonim dengan perkataan AZAM BARU...ape azam baru korang untuk tahun ini dan adakah azam korang yang tahun lepas semua terlaksana?..

Tahun 2009 memberi seribu satu kenangan dalam hidup aku.Ada suka,ada duka.

:: Jan 09::~ Tinggal dirumah K.ngah di Puchong selama 4 bulan lebih-jaga mynephew yang baru lahir-Naily Iman Qaisara.aku jadi baby sitter..muahahaha..=))-sangat pewnat dan agak serik ekceli..heheh

::Mei::~ Mula bekerja balik, selepas 4 bulan aku amek cuti tanpa gaji-sangat saket hati bila semua hal cc aku jadi lintang pukang-bil xberbayar-sewa tertunggak-my bro yg sngt2 cuai-geram
~aku dimasukkan ke wad-sebab kurang darah@anaemia-selama 5 hari 4 malam-sangat saket bila kena cucuk+masuk darah 2 pain.huhu..~serik giler..huhu dugaan untuk aku tahun 2009

::June::~ Trip ke Cameron Highland ngan my family and my uncle's family,Pak din.sangat seronok

::Ogos::~ Mula seronok dengan berblogging~aktif menulis entry2 di blog dari WP bertukar ke Blogspot hak3.apekah?..sebab aku sangt zero ngan dunia blog..huhu..xtau mn yg lebih baik..antara blogspot n WP..huhu

~mula mengenali apa itu laman Twitter..hehe..ekceli dah 3 kali aku wat akaun..sebb 2 akaun aku telah di hack..huhu..kesian aku kan..hope stoberycoklat tidak akan di hack lagi..hopefully...huhu

~masih berkesempatan untuk menyambut bulan yang mulia Bulan Ramadhan Alhamdulillah bersama-sama family yang aku sayangi..Amin..

::Sept::~ lepas puasa mesti la araya kan..Alhamdulillah.dapat menyambut hari Raya dengan heppy...yiippi...

::Okt::~dapat berita sedih-makcik kat kg "mama" terkena serangan strok yang agak berat huhu -lumpuh separuh badan.Hope mama akan cepat sembuh dan redha dengan ketentuan Allah ini..huhu.mama pernah menjaga aku masa aku kecik dulu...Thanks mama...

::Nov::~menyambut Hari raya Korban~pakcik aku 'Abah' pergi menunaikan Hj di Mekah-

::Dis:: ~ Pertengahan bulan ke rumah k.ngah di Puchong-Shopping sakan di Mega end sales at The Curve-IOI Mall-Ikea-Seronok + Letih..

~26/12/09 dapat berita mengejutkan-kemalangan bas-kematian adek my bro inlaw-sangat terkejut sebab baru jek jumpa ngan arwah masa pergi Puchong pertengahan tahun tu.makan sama2.K,ngah cakap, arwah banyak puji keakraban family aku-salu cakap best family akak huhu-sangat2 terharu- peristiwa paling tragik untuk aku n family tahun ni...=((..Semoga rohnya tenang disana-Amin..

~31/12/2009~ Salah faham dengan umi..huhu sedih sangat..aku xnk jd anak derhaka..tapi kadang2..aku tak tahan jugak kalau ape2 hal melibatkan adek aku yg lelaki ni..aku aje yg akan kena..sume aku salah.aku sayang mak aku..am sorry umi..lenkali eiyda xbuat dah..umi nk marah, nak ape wat lah..eiyda redha jek..huhu..hari2 terakhir untuk 2009 yg amat menyedihkan.. *nanges*

Hope tahun 2010 akan memberi seribu satu Rahmat dalam hidup aku.Akan aku teruskan hidup ini dengan sabar dan tabah,kita hanya insan biasa yang tidak dapat dari masalah.Kalau ditakdirkan Tahun 2010 ini aku akan 'pergi' akan ku terima dan redha..akan ku bersedia, begitu kerdil rasa diri ini..banyak kekilafan yang aku lakukan, ingin berubah menjadi Insan yang lebih baik dan Taat pada Nya...InsyaAllah..

Selamat Tahun Baru...buat semua..my family, my fren di Twitter, facebook , Blog
dan dimana jua anda berada..luv u all..muaaahhhx2

6 comments:

  1. Slmt thn baru akak bery2..amat byk kenangan 09 ..bahkan last day 09 pon still ade pristiwa..huhu..gd luck 2010..h0pe azam 09 trcapai..huhu.

    ReplyDelete
  2. tgl kan segala kepahitan dan kedukaan sepanjang 2009 ni..melangkah ke arah 2010 dgn semangat yg baru...moga 2010 memberi 1001 kebaikan dan kegembiraan buat suma insan...

    ReplyDelete
  3. Tahun 2009 - permulaan aku dan engkau.Di TWITTER kita bersua hingga ke panggilan yg penuh dgn tawa-ria.Engkau sahabat yg aku sanjungi atas pertolongan setiap kali aku memerlukan.Engkau diantara yg manis sepanjang tahun 2009.

    Selamat Tahun Baru 2010.Sahabat sejati.

    ReplyDelete
  4. me like my lingling komen..huhu..we all bestie! ngaaaa...

    ReplyDelete
  5. ::apiih:: yer lah adek apiih tayunk oit..hahah semoga azam akan tercapai..amin..

    :;ein:: TQ ein..semoga tahun ni kan lbh baik dr thn2 yg sudah

    ::lyshabella:: huhu..am so touching beb..thanks bestie..luve u so much!

    ::apiih:: oo yeahh.. we are bestie..no feeling2 ok..hahha

    ReplyDelete
  6. Terima kasih untuk blog yang menarik

    ReplyDelete

ce citer

Nuffnang