Tuesday, December 29, 2009

~eiyda :: Lelaki dan 5G


S
emalam aku terbaca lam satu majalah (kreadit untuk Majalah Remaja)tentang antara perangai lelaki yang tidak disukai oleh kaum wanita/perempuan macam aku..hehehe..
banyak gak lah info yang aku dapat,bukan kutukan tapi sebagai rujukan.Ekceli aku dah pon publish (btl ke ayat ni) info ni ke Twitter ('5G' yg pompuan x suke pasal lelaki: Garang,Ganas,Gelojoh,Gementar dan GATAL.hehe.;-) ) semalam.Tapi cam nak share kat sini plak...sharing is caring kan..hehhe (^_______^)


1. Garang ~ mane ada perempuan yang suka kan lelaki Garang kan.Sikit2 nak marah, tengking2..pantang salah sikit naik angin..kecut perut beb..huhu..cakap elok2..lemah lembut baru gentleman namanyer.. ;)

2. Gelojoh ~ Ni lebih kepada soal makan kot.time makan Gelojoh giler, xder kesopanan dan kesusilaan langsung.tengok pon geli hakhak (sory kalo ayat agak kejam) makan mee rebus ngan tangan?oh no..pastu makan sambil minum air buncit nnti..huhu T________________T

3. Ganas ~ suka cari gaduh, pukul orang tu, pukul orang ni.macam nak tunjuk hero..pls la ok..itu bukan caranyer..merempit pon bagi aku dikira sangat ganas..xsuke2 :(

4. Gementar ~ terlebih cuak kot..heheh 1st date da berpeluh-peluh,menggigil..kalo cam ni susahla kan.cam ner nak wat bf.Lom pape da pucat..hakahak..tak jumpe ngan bakal bapak mertua lagi..nak jek pengsan agaknyer..heheh :P

5. GATAL~ini yang paling aku tak suka.Belum apa-apa da nak menggatal kan.depan2 kita boleh lagi nk mengorat orang lain, puji pompuan lain..pe kes beb.Pastu baru 1st date da mula cakap perkara2 yang xsepatutnya,nk pegang sana sini..oo plzz...penampar sebijik kot...huhu..

Ni je kot yang dapat aku share2 ngan korang.aku pon ngah buntu neh, xder idea plak akhir2 tahun ni.Skang ngah pikir soal azam baru,huhu..sesape yg der pendapat len dipersilan share2 di ruangan komen yer...
kalo nak tau lagi yang len, boleh la usha2 link ni '20 perkara perempuan benci lelaki'

**Tiada kaitan dengan yang hidup ataupun yang mati.Segala kesilapan harap di sowykan. ;D

13 comments:

  1. 5G. sikit sangat. cari la lagi..50G ke..hehe..

    pssst : hakikatnya lelaki yang memiliki sifat 5G ini sangatlah annoying! gggrrrrr!

    ReplyDelete
  2. i 1 G jer... ----> Gentleman..hak3

    ReplyDelete
  3. hehe...ezma ade bace jugak sal entry ni kt remaja..hik3.. :D

    ReplyDelete
  4. majalah mangga bila 2 ek???aku pon ada pasal 8G nih....

    http://pistonpecah.blogspot.com/2009/09/ape-barang-3gamik-nih-aku-bagi-8gawek2.html

    ReplyDelete
  5. ::LadyNass:: Sikit ker?nnti nk cr lagi patploh lima ek..hahha mmg annoying sangt2

    ::apiih:: Gentleman la sangt..nyampah..hahha

    ::ezmaliza:: heheh tau xpe..jux share2

    ::Paan:: Auuww..Gementar kew?..hak3..

    :;Pistonpecah::bukn mangga majalah REMAJA..adoyai..mangga tk layan..hahha

    ReplyDelete
  6. Hrmmm.. aku ego dan semua tu tak ada pada aku... hi hi

    ReplyDelete
  7. haha..ein tau psl 2..ein kan pembaca setia mjlh remaja..tp ein mmg x suka lelaki camtu...kompem kena reject dgn abh ein

    ReplyDelete
  8. ::Nazz:: Ego..huhu..

    ::Ein:: skang sis da kn bc majalah Wanita kot..hak3 me to..kompem kn reject...kah3

    ReplyDelete
  9. nasib ak tak termasuk dalam senarai itu..huhu..
    kepada gadis2..sayalah y anda cari...hehe..
    ~jgn marah eiyDa, ak promote diri kat blog kamu~...ahakz...

    ReplyDelete
  10. ::wHOSE12:: eceh..dan2 la xder lam senarai eyh...
    auuww..ko yg dicari2 gadis ker?..ahaha..ko g cr gadis Lahat Datu sudey..kiki

    ReplyDelete
  11. Sepatutnya anda bersyukur je la Allah dh menemukan jodoh walaupun lelaki tu tergolong dlm 5G. Kang x pasal2 terkhawen ngan satu lg G-(lelaki gay) nk tak? haha! (Gurau jek jgn marah ek)

    ReplyDelete
  12. Anonymous : sape lah akmu agaknyer yer..huhu..penakotlah kamu ni..

    ReplyDelete

ce citer

Nuffnang