Sunday, December 27, 2009

kemalangan Bas Sani Ekpress::

Semalam 26 dis 09,jam 6.30 a.m,umi aku menerima panggilan dr mysis,kak ngah yg tinggal di Puchong. Berita tentang kemalangan jalan raya yg telah meragut nyawa adk iparnya.kami sekeluarga amat terkejut dan terharu ngan berita yg mengejutkan itu.Br dlm 2 minggu lepas kami bertemu dgn arwah.Makan tengah hari sama2,masih terbayang2 wajah arwah di mata kami.huhu. Kemalangan yg berlaku dlm jam 1a.m di Tol jelapang melibatkn Bas Sani Ekspress 2 tingkat yg mengorbnkn 10 nyawa.Bodoh punye pemandu bas,kalau da mengantok jgn la bwk bas,ko xmati owang len lak yg jd mangsa Demm!
Paling menyayat hati apabila tujuan arwah pulang dr Puchong ke Perlis adalah untk bertunang pada hari ini Ahad 27 dis 09.

Kebetulan plak masa tu, kami ada kt umah k.long di Johor, so agak jauh nak ke Perlis.Jux call ucap taziah pada keluarga arwah.Walopon kami tak rapat, tapi agak terasa kehilangan sebb br jek jumpe 14 hr b4 kemalangan ni berlaku. Memasing hilang mood nk bershopping n jalan2.Plan nk berhoyeh2 di bandar JB, tapi sume cam blurr jek..xbeli pape..cam owang bodoh ader rasenyer.last2..kitorang balik umh k.long..huhu..mybe mood memasing masih rase terharu.Orang meninggal, tak kan kami nak heppy2 kan.
Aku plak kalo soal 'mati' ni mmg lemah semangaat terus, nak2 kematian yg mengejutkan cam ni.Cepat sangat lemah semangat.kejadian yg sangat2 tak disangka.Ajal maut ditangan Tuhan kan..Allah lebih sayangkan arwah.
Hope keluarga arwah dan mybro inlaw (abg jaf) dapat menerima takdir ini dgn hati yang tabh dan redha dgn ketentuan Allah.

P/s: Semoga Allah mencucuri Rahmat keatas roh arwah:: Noor Jismi bin Noordin::
dan sume mangsa yg terkorban.Amin Yarabbal Alamin.



* hope sangat semua ni xder kena mengena dengan nitemare aku hari tu.huhuhu :(

10 comments:

  1. oh al-fatihah. i rasa gerun gila tengok news ni mlm td sbb my baby naik bus malam semalam dr perak pegi kelantan. risau gila

    ReplyDelete
  2. aku fobia fobia fobia.. tah kenapa..
    sebab aku selalu naik bas kowt.. lepas tu plak bas yang tak terpikir akan jadi mcm tu.. selalu dgr bas cikai2 dan pemandu dia pown cikai byk masalah.. tapi nie sebalik nya.. takowt.. aku mang x leh tgk kes nie.. mcm aku lak yang kena.. siyes dowh mesti meremang je kalo baca pasal xcident bas nie... tapi kalo da di takdir kan aku mati nanti dlm kemalangan biar la mayat aku sempurna.. kalo tak nanti aku dtg kaco! kah3 :P

    ReplyDelete
  3. bas nieh semakin tinggi maka kena semakin lebarla
    kalau x dia x balance
    kalau datang rintangan angin atau elak something tanpa duga, seriusly akan terbabas..
    2 sebab zul kalau boleh sarankan jangnla nek bas express tinggi atau 2 tingkat, bahaya sangat...
    bukan pe, selalu sangat jadi sekarang nieh...

    ReplyDelete
  4. innalillah..kjaan malaysia ptt bg solution pasal eksiden yg makin byk ni..xdgr pe2 pon..ish2

    ReplyDelete
  5. ::Neyra:: haah i pon skang kalo nmpk bas jek trs fobia len mcm..huhu..sedey

    ReplyDelete
  6. ::Yash:: tau xpe..aku pon da mula fobia beb..dah la yg kn tu org terdekat aku..uish..fobia giler..ko salu pk bukn2 arr...InsyaAllah..mayat kiter akan sempurna bila mati..huhu..

    ReplyDelete
  7. :;Zul:: tu la kan..bas double ni mmg xselamat la bila jd cam ni br nak amek tindakan..da terlambat..huhu DEmm

    ReplyDelete
  8. ::Munsyi:: tq 4 commet..hehe
    tu la..xder pape tindakan yg sewajarnyer...geram..kesian kt my biras tu kan.huhu

    ReplyDelete

ce citer

Nuffnang