Tuesday, September 28, 2010

Ada Apa Dengan NewTwitter....

Bismillah...

Salam selasa my fwenss...hari yang sejuk coz dari semalam hujan renyai2 jek...nyaman..seh...hohohoho...

Dua tiga hari yang lepas agak kecoh pasal #newtwitter. Uols tau pe itu #newtwitter? pada yang memang kaki tweet cam i ni, mang agak tertunggu2lah nak dapatkan #newtwitter ni. Actually tak tau apa-apa pun pasal benda ni. Bila tengok #newtwitter da jadik topik hangat, da jadi tranding topik baru lah tau. Sampai adelah yang mula hangin..geram dan emo pasal benda ni HAHAHAHHA.. yang sound2 orang lain pun ade...halah..kalau nak sound pelis la mention kan name, xpayah la nk malu2 ke takut? ekekek tau lah..ko memang suke carik pasal minah sepet oit...Opssst...ok dah..

Sebenarnya nak bagitau yang i baru jek dapat #newtwitter hari ni...Mula-mula tengok status tweet CikNurull, n than try la bukak web twitter mane lah tau kot2 la dapat....hohoh tak sangka la plak..dapat..hekhekhek...nak klik try it now cam nebes skit...HAHAHA. POYO!

klik untuk tumbesaran eh

Ok lah, bila da klik..jadik cam ni...cam pic bawah ni ha...ok lah...dia da jadik cam client HootSuite sikit...jd 2 coloums...
klik untuk tumbesaran eh
klik untuk tumbesaran eh

Not bad la kan...lebih senang dan menarik...tapi i suke guna old Reettweet dari new Reetweet..hohoho..kalo guna web ni..nak RT kena copy n paste...lambat lah skit...tapi siyes cakap i lebih suka guna HootSuite lah..hehhe da pernah try semua kot client yang ada macam echofon,dabr,tweetdeck,snaptu,seesmic dan banyk lagi lah. HootSuite lebih mudah sebab dia semua dalam satu..nk twitpic pon senang..heheheh...

Pada uOls yang belum dapat NewTwitter tu harap bersabar lah yer...mybe cepat atau lambat jek..pasti uOls akan dapat punyo lah...jangan marah2.jangan hangin...cheer up!!~ngeeeeeeeeeeeee

p/s: kalau rase annoying...harap disorrykn ek..jux nk share,,xder niat riak atau sekampung dengannya~~harap maklum.

Ok, bye....

wassalam..

Nota Comel: tak semua

yang br tu best

sebenarnye,,,=p


2 comments:

  1. oh... mcm ni rupanya newtweet... hahaha.. xtau sbb guna tweetz

    ReplyDelete

ce citer

Nuffnang