Monday, December 19, 2011

Dulu Macaros sekarang Pavlova

Bismillah..

Alhamdulillah syukur ke hadrat Ilahi, kerana i feel better than yesterday.TQ Allah... amin amin Ya Rabbal alamin. Walaupun tak sehat 100% tapi syukur..lebih sehat rasanya. :)

Sekarang mengidam sesangat nak mentry Pavlova. Uols tahu apa itu Pavlova? haaa merujuk kepada encik google... 'Pavlova is popular dish in Australia and New Zealand.Pavlova has this crunchy shell, while the inside remains soft.. perhh maksudnyaa : 'Pavlova adalah hidangan popular di Australia dan New Zealand.Pavlova telah ini shell rangup, sementara bahagian dalam masih lembut.

pic cilok fromm Google 


Dah tengok full resepi dekat blog kak yan. So drooling ,aa tengok pic dia..memnag nak buat sangat2 ni..macam teramat mudah.Tak guna tepung ok.. just guna telur putih n gula kastor..nyummmy....

InsyaAllah kalau ada time nanti mmang akan mentry..huhuhu..am so mengidam dam dam bunyi mercun ni tahu tak? kah3.. xD..uols pun kena try tau... Dulu ngidam macarons..dh terubat..tapi nak buat macarons mang tak la kan.hahahha macam ssh..(padahal malas) huuuuuuuuuuuuuuuu...


kalau uols nak resepi leh bukak blog kak yan tu ok.....mr kita sama2 buat. heeee..



p/s: plan nk buat trifle pun tak tercapai lagi...n along request buatkan lasagna...heee InsyaAllah akan dibuat b4 sekolah bukak.. ;)

wasssalam

No comments:

Post a Comment

ce citer

Nuffnang