Sunday, August 16, 2009

eiy-Da~ Balik Kampung~yey~




Salam sume..
Alhamdulillah...kiter masih lagi bernyawa dan masih lagi berkesempatan untuk bernafas di bumi Allah ini.Amin...

Dua hari blog ini tak diupdate.Kenapa ek?kalo yg der follow eiy-Da lam tweet mst tau sebbnyer...
Dalam 2 hari ni. (jumaat & Sabtu)..eiy-Da balik ke kampung a.k.a umah arwah tok kat sana.
Tapi, da jarang balik umh arwah Tok, sebb abah der wat sebiuah rumah kt Kg.So, bila balik kg aj mst balik umh abh tu.:agipon da xder sape2 kat rumah arwah Tok, cuma mak sdara aje yg tinggal kt umah tu sorang-sorang.

Da sebulan lebih tak balik kampung ni.balik ni pon sebb umi n abh nak wat kenduri arwah sikit untuk arwah2 nenek moyang yang da xder.
Ramai la mak cik-makcik dan sepupu yang datang.seronok jugak bila skali-skale bergotong royong masak ni kan.

*pic sepupu n mak sdare sedang mengupas bawang

Kenduri berlangsung selepas Solat Isyak.Masak kt umah tapi kenduri dan tahlil buat kat umah my uncle (sebelah umh jek)...Alhamdulillah..sume selesai dengan baik...

p/s : semalam sempat ke TTC (Terengganu Trade Centre) ade PC Fair kat sana.Sempat la jgak sambar beberapa barang.Tapi harga agak mahal kalo nk dibandingkan dengan PC Fair kt Mega Mall hari tu , mybe sales kt Terengganu kureng kot...huhu...(bkn nk kutuk negeri sendiri ok..)heheh

No comments:

Post a Comment

ce citer

Nuffnang