Wednesday, July 7, 2010

Tips hilangkan mengantuk bekerja, semasa musim Worldcup.

Bismillah

Sekarangkan musim #worldcup, so mesti ramailah antara uols ni yang memang mengantuk gegiler time keje kan..nak2 pulak skang time bola pukul 2.30 a.m -4.30 a.m..pastu tdo kejap..kol 6 da kn bangun siap2 gi keje...perghh..kompem la ngantuk xleh blah kan kan..ade jugak yang tak tido langsung..pas habis bola ngadap twitter la pulak..kahkahkah..sangatlahsengal..

Pergi opis pon, mate lebam..sembab...menguap..nak keje xder mood..sebab?? MENGANTUK tahap cipan..prestasi kerja mula menurun.I pon salu gak ngantuk bila keje..nak kata tengok bola..xkot...sebab kalo da kol 2.30 a.m mang tak layan lah..bek mimpi messi eh..torres..eh eh bukan..bek mimpi adward..ekekeke

I nak share2 la sikit antara tips2 yang uols boleh try n error kalau rase mengantuk bila berada di opis anda, opis bapak anda atau opis boss anda..ekekeke

Tip-tip agar hilang mengantuk di pejabat


  • Bukak lagu kuat2 kat pc uols..pastikan uols pakai headphone yer..kang ade yg benjol kepala..kn ketuk ngan Boss...ekekek
  • Sepak meja, kerusi dengan kaki (tanpa memakai kasut yer)
  • usik kawan sebelah anda, tarik rambut..tarik telinga beliau
  • Berlari pecut untuk kemana-mana sahaja di dalam pejabat itu (Pergi tandas, pergi ke meja kawan dsb) jangan berlari2 anak...
  • Cabut sehelai bulu hidung anda dengan lajunya.kalo xder bulu hidung, cabut bulu2 yang ade..disekitar uols..ngaaaaa
  • Jangan makan atau minum sepanjang hari..makan lepas balik kerja je..(niat pose sunat lah senang)
  • Basuh muka selalu. Kalau boleh sediakan sebaldi air berdekatan meja, kalau mengatuk selamkan jek kepala lam baldi tersebut.
  • Bancuh secawan kopi kapal api..betul2 kaw...
  • Baca 'Bismillahirrahmanirrahim'...pastu hembus kn kat tapak tangan, n than sapukan pada mata.InsyaAllah uols xkan mengantuk wat sementara waktu.(setan yg bergayut kat mata akan lari lintang pukang)..hhohoo
  • Tampar dan cubit pipi sendri..kuat2 ..sampai ade kesan merah2..
  • Berjalan2 disekitar opis..cuci mata sambil jual minyak (bg lelaki lah yer)
  • Selalu mengunyah..kunyah asam ke..xpon kunyah la pape yang ade kt opis tu..jangan kunyah air liur basi dah la yer...
  • Bersenam ringan lam opis..berlari setempat ke..pumping ke..xpon lompat katak pon boleh.
  • Cara yang terakhir, uols bolehlah layan kawan2 uols mengarut meraban di laman Twitter...bukak jek satu topik..sah2 la uols xkan mengantuk..cayolah..miahahahah
itu jek la kot yang boleh i PK skang (sebab ngah ngantuk jugak ni) T_T".uols ader tips len?? sila share2 yer...

p/s: kalau tips2 ni tak menjadi jugak..uols bolehlah bungkus kain baju..eh..bungkus semua barang2 n balik umh..mintak MC mengantuk ngan boss..hhoohho..xpon pegi la lepak lam surau opis tido lamm sejam dua...HAHAHAHA

Nota Comel:kalau tk nak
mengantuk..sila tido awal yer.



Nuffnang