Tuesday, June 22, 2010

Dua perkara yang tak ada kaitan langsung...jangan benci2 dan sangat suke2..

Bismillah..

erkk..tajuk entry cam entah papekan...i xder idea nk letak tajuk hape..daa abaikan

Cerita pertama :

(Semalam POR menang besar...yey!! suke sangat tgk muke Ronaldo semlam.senyumm cececeh..hahah..ok cukup2 la tu...selingan kejap yer..teehee)

Actuallykan...sikit pening dan cam xbest sebb skang banyak entry sal kutuk mengutuk kt blog..hohho sampai rase cam dah hilang kot semangat nk berblogging. Mana la tau kan...kang silap taip kang der lak yang serang..pergh.. kalah perang Israel ngan Palestin..bawak2lah bertenang yer wahai kawan2 blogger ku.Walopon i ni langsung xglammer lam dunia blogging ni (xder sape knl kot) tapi i rase tak perlu kot nak gaduh2...salah faham..salah sikit hentam2..rilek arr chill bebeh...jgn marah2..nnti cepat tua..jgn emo2..anggap je pe yg tertulis dan pe yg uols baca tu sekadar tulisan dan pendapat masing2..yang gaduh ni kita orang melayu...beragama Islam..agak2. yang non muslim tersengih gelakkan kita..huhuhu malu la wei...
lantak lah pe yg dorang nk tulis...kalo xsuke diam..xpon bg pendapat jgn OVER sampai leh cr gaduh..come on la yer.. Kita kan besar, kan dak tecik.Dah leh pk kot mn baik, mn buruk..ok dh la yer..mls nk taip sal bende2 ni..so..amek yg jernih..buang yang keruh....dah2...berbaik2 la yer..i sayang semua kawan2 i kt tenet ni..walopon dorang xsayangkan i kot teehee...

Cerita Kedua

Nak cakap sal berfesyen..ekeke layak ke i? i ni bukan giler fesyen...i lebih suke simple n kemas.Layak lah ngan i yang keje biasa2 cam ni kan....dan layak lah untuk i yang xlawo ni..kiut jek sket..ok perasan..teehee.

Oleh kerana i ni seorang yang bertudung, I lebih suka pakai shawls dan da agak bayak kot koleksi shawls yg i kumpul dan pakai..bukan kumpul sesaje yer lam lemari tu.walopon agak cerewet nk pakai..kn belit2..tp tu mula2 jek..skang i dah leh belit2..without tengok cermin terer tak?? berlagaok ok! ahah
antara koleksi yg i ade

N than, kalo baju lak..i lebih refer pada tshirt ngan cardigen. Blaus xder kot..eh ade...tp satu jek..kot hahha xsure..kalo seluar i jux suke ware jeans lah..slack xsuke kot..skirt2 lg lah.Am not feminin la kan..sempoi.. ala2 brutal skit lah..
siyes cantek kn..

Kasut lak...oleh sebb i ni pendek..i kn la pakai kasut yang tinggi..so i pilih wedges..ekeke yang tinggi tu..sebb kalo wedges ni die xsakit belakang sangat kalo jalan lm2..dan boleh menampung dengan lbh selamat. tak la nnti der yang tersepeleot cam nangka busuk kn..teehee janji selesa yer..kalo rs xselesa jgn dipakai..kang cedera lak kaki tu i xjamin..hohoho..
sweetnyer...nak yg ni!!

Aksesori lak..yang wajib i pakai, jam tangan, cincin dan bangles..kalo xder salah satu ni rs cam xlengkap jek lengan i ni.hahha..
Kalo dah nm pompuan kan..kalo xder handbag...xsah la kan.I suke pakai bag yang sportynyer.handbag2 i kureng..ekeke..i pakai handbag time nk g majlis2 jek, cam kenduri kawen ke, dinner ke, hari raya ke..hari2 biasa i lebih ske bwk sling beg...senang nk bwk n selamat.
Tu jek lah..mesti der yg kata..ek elek..xtanyer pon..ok mang uols tak tanyer..tp i nk cerita..hahahha POYO!

Uols lak cam ner?? suke berfesyen??jangan takut nak berfesyen k..lantak la pe orang nk kt...jnji kena ngan pe yang uols pakai..jgn jd cam badut dh la kaler full ekeke...mix n match dengan bijak...zasssss...

P/s: semua pic kat atas..i cilok dr google ok..
Nota Comel: semalam syok
gilak tgk Ronaldo senyum2 ms
men bola.
7-0 beb..ekeke


Nuffnang