Wednesday, May 26, 2010

eiyDa::Makan untuk sehat..tapi kesannyer makin tak sihat..keliru2.::

Bismillah...

Nak cerita sikit lah kat uols.Semalam i tak gi keje tau, sebab sangat2 lah xsehat.huhuhu..pastu,satu hari jugak i xonline...tidur jek kejenyer..bangun, tido..bangun2..dah tengah hari.Sangat tak sehat, sampai nak bagun pon xlarat.So teruk rasenyer.

Kesnyer bila i makan satu ubat ni, uols mesti da tau yang i ni ada anemia (kurang darah) so i ade la pegi klinik, n than doc cakap, i kena........ .......anemia lagi.So doc bagilah pil tambah darah dengan pil hormon supaya hormon dalam badan ni ok sebab period i xteratur.Dats way i kena anemia.hhuhu..tapi, bila i amek ubt hormon tu..kompem badan i jd lemah. muntah2, pening,pitam pastu rase sangt xbermaya.huhu

Serba salah jadinyer, nk terus mkn ke atau stop jek...tapi kalau i stop bila nak ok sakit i ni kan.kalo i teruskan pulaks..for sure lah hari2 i xlarat, cam ner nak keje.I xsuke lah..muntah2...perit tekak..nk mkn pon xder selera..badan lemah..huhu..nak kata high dos tak kot, sebb doc dah bg ikut umur, berat i.xmungkin lah kes over dos kan.

Mang dulu doc der cakap, ubt ni akan wat i rase pening2 muntah2.Dulu dah kena..skang kn lagi.I tak suke lah.Uols bayangkan..bila uols..rase loya tekak, pening,mual2 lam perot rase cam nak 'mati' pon ade..berpeluh2..huhu..sangat tak suke..dah serik rasenyer...Tapi pe kan daya...ni semua dugaan untuk i kowt kan.dari dulu sampai skang...xhabis2 i ni asek sakit jek.
Tapi Alamdulillh..i ni kuat kowt leh tahan jek..leh terima jek pe2 yang menimpa i.redha jek lah.Tu paling senang bagi i.

N hari ni, i tak mkn dah ubt tu..see..i da ok..sehat jek.Dah boleh datang kerja..tp still rs mual2 tekak ni.Hurm..xpelah..jnji i xseteruk semalam..Alhamduliilah...
Nk trskan mkn ubt tu ke..atau stop jek? hohoho T______________T.

pe itu gejala anemia..leh bc sini

Nota Comel: kekadang hidup ni mang
keliru kan..
hohoho



Nuffnang