Saturday, May 29, 2010

eiyDa::Crocs haram dipakai,isu logo dan beza antara ory dan cap ayam ::


Bismillah..

Hari sabtu sememamgnyer hari yang agak bz bagi i.Orang lain bercuti, i keje..almaklumlah keje sendri kan.Time2 cuti cam ni lah bari kasteme berduyun2..rezeki pon brambah.Semalam i ngan family dah shopping kain untuk buat baju raya..ekekeek..pose lom habis lg ganti kowt, ade lagi satu hari.ngaaaaaaaaaaaaaa tapi baju raya da semant beli.Juz beli kain kt Kamdar.Pastu my lilbro ada beli sepasang crocs kat butik crocs n than i teringat skang kecoh sal isu lambang crocs... tu macam kalimah Allah.

Ada baca dalam blog Ynn hari tu, pasal isu crocs ni.Nak percaya atau tak tu xtau la kan.Tapi bagi i lah, ni semua tak patut dijadikan isu kan.Bila i belek2 crocs adek i tu, xder lak terbayang2kan kalimah Allah dekat lambang crocs tu.Jauh sangat.huhuhu...hari ni lak der terbaca isu yang sama lam blog joe banyak sal isu ni..uols leh baca.. dan jugak blg adek zafrul. Bukan tu saje, siap ada Group lagi dekat facebook. erk..apekah?? Jangan cepat sangt nak buat tafsiran sebelum tau sesuatu hal tu betul atau tak.

sumber: facebook

Bila i perhatikan logo kat ats ni ngan logo kat crocs mylilbro...hohoh..mang ade bezelah kan.Yang orynyer mulut boya tak ternganga luas sangat dan xder lobang hidung..ekeke..mentipoooooooooo sesangat lah tu kan.Patut arr smlm i dok perati2..mang xde langsung la iras2 kalimah yang dorang dok kecoh2 tu ayak!! So, jangan lah beli yang tak ory...huhuhuh..tak pepasal..glamer pak cik boya kite ni ngeeeeeeeeeee

pandangan seorang ustaz

Yang atas ni pulak pandangan dr seorang ustaz ni facebook...sila baca dan dalami maksud yang tersirat..huhuhu.jangan mudah terpedaya ngan isu2 yang lom pasti kepastiannya dan kesahihannyer.Kena kaji selidik dahulu sebelum nak percaya atau tak.Tepuk dada tanyer lah Iman uols yer.

Ok..siyes...Lily yang kat atas ni tersangat cun..harga pon xmahal sangat..mampu kowt nk rembat.Semalam da siap test try,...tp oleh sebb duit xcucuk..so xdapek eden nk beli..ngaaaaaaaaa...sape bek hati nk belanje i..sepasang jek kowt..ehek..

p/s: kalu i der tersalah ke..silap ke..sila tegur yer...

Nota comel: makin banyak isu2 sensitif

sekarang ni..huhuhu



Nuffnang