Tuesday, August 10, 2010

Ramadhan datang lagi.....


Bismillah...

InsyaAllah, esok 11 Ogos 2010 bersamaan dengan 1 Ramadhan 1431 Hijrah, kita akan menyambut Bulan Ramadhan All-Mubarak iaitu bulan Puasa bagi seluruh umat islam di dunia. Pengertian Puasa sebagaimana yang cikgu/ ustaz uOls ajar dulu la kan..iaitu menahan diri dari lapar dan dahaga, dari perbuatan yang boleh membatal kan puasa dan dari segala perkara2 yang boleh membatalkan, memakrukhkan dan mensia2kan Puasa.huhuhuhu..

Sempena Bulan Yang Mulia ini jugak, i berdoa semoga diberikan kesihatan yang baik dan dijauhi dari kesakitan.huhuh...kalo nak sakit pon malam2 xpe la........kalo siang mintak2 tak la sakit huhuhu..T_____T semoga dibulan yang mulia ni jugak segala amal ibadah dan doa akan dimakbulkan Insyaallah...

Pada para ibu yang baru jek melahirkan baby tu...uols xleh la nak berpuasa kan..tapi xpe..jnji thn depan ganti ok..ehek...dan pada sape yg der gastrik tu jangan lupe bgn sahur,.,,makan..minum susu amek ubt yang sepatutnyer, jgn jadikan GASTRIK sebagai alasan xmau puasa ok..rugi tau..orang yang tak berpuasa akan akan rase nikmatnyer Bulan Ramadhan ni dan tak kan rase heppy nak sambut Hari Raya...

Bulan Ramadhan juga merupakan hari untuk kita mengingati mereka yang serba kekurangan..yang mkn bila ada mknn dan berlapar bila xder makanan..elakkn diri dari sifat membazir dan makan berlebihan..huhuhu...Peringatan jugak, pada uOls..yme berbuka jangan membazir yer...jgn ikutkn nafsu lapar tu..berpada2...Allah xsuke org yang suke membazir.So, beli makanan yg perlu sahaja...sebb bulan ni lah masa untuk kita berdiet! hoyehhh...so..mkn bepada2...

Ok2..cukup tazkirah pasal Bulan Ramadhan..heheh..skang nk tunjuk something kt uols b4 puasa esok..buat cuci2 mate jek la kan..ehek...

-

-

-

-

-

-

TADAAAAAAAAA!!

KEJAM TAK I ?? =P

Meaty Deluxe yg mantop!

Semalam lunch kat Pizza ngan my sis..tapi oleh sebb i tetibe jek tak sehat..potong stim..eh,,potong selera nak makan...dah la lambat pizza sampai..last2 cakap kt adek tu..tapau la dek..akak nk balik..T_________T n den umi datang amek...balik umh tido.. dapat mkn satu jek bebola bulat2 tu uhuk!...tapi mang sedap ok...xcaye...pg try sekarang! esok dh pose..hahaha

k lah babai..

*check darah hr tu..Alhamdulillah..xder pape, cume doc cakap kandungan darah i still kurang..kn mkn vita tambah darah..n than lagu satu sample dihantar ke KL untuk kaji selidik...mybe buln depan akan dapat resultnyer...hope xder pape lah kan..huhuhu..*


Salam Ramadhan

Nota Comel : Mesti ramai yg akan update blog

sal juadah berbuka

i lioke! hakazz =p



Nuffnang