Thursday, October 7, 2010

cara bertudung yang salah

Bismillah...

Esok da last day kita dalam bulan syawal kan..erm..da nak masuk bulan lain. Bulan Islam lah kan,hari sabtu ni 9 oktober da masuk 1hb Zulkaedah 14 31 hijrah.Alhamdulillah..masih diberi kesempatan untuk terus berada dimuka bumi Allah yang luas ini.

Semalam ada terbaca dalam blog OH ISLAM pasal bertudung.Bila da baca tu baru tau yang selama ni, pakai tudung segera cara pin kan kat belakang tu salah dan gayanya tak ubah seperti birawati kristian.HUHHUHUHU.

pic dari google

Ingat lagi, sebelum baca artikel ni, umi ada bagitau, xboleh pakai tudung cara cam tu.Sebab ada seorang ustazah cakap macam birawati/ sister. Mula-mula aku cam eh..yeke? sebab ramai sangat yang pakai macam tu kan.Dah jadi trend sangat sekarang.Tapi bila baca dan da terbukti kesahihannya, i da mula stop pakai tudung cam tu.Sekarang jux pakai shawl aja.Kalau pakai tudung segera pon, i pin kt tepi..

So, pada uOls wahai kaum Wanita Islam yang still pakai tudung cam tu, sila la stop yer. Xpayahlah kita nak terikut2 sangat dengan trend2 sekarang ni.Jikalau dah tau kesan dan hukumnya...

Barangsiapa yang meniru sesuatu kaum, maka ia termasuk dari kalangan mereka“.. – Riwayat Abu Daud.


Nota Comel: senangnya

kita ni terpengaruh

dengan cara luar

tanpa selidik mana betul, mana salah...


7 comments:

  1. slmt sy xpakai tudung...hahaha

    ReplyDelete
  2. aku pun nasib baik x pakai tudung..tp kene kasi tau gak kt org lain ni..huhuhu..

    ReplyDelete
  3. tak masal2 pengantin tu kena.. ngeee! ;D

    ReplyDelete
  4. apiih : haha tau la xpakai tudung kalo mak, akak awek pakai cam tu sila la tego yer..=p

    Bistari : ha betul tu..walopon kowang xpakai tudung...isteri kowang, mak, akak kn akan..so..bg tau la kt dorang.

    Molmolla : muahaha sape la pengantin tu agak2..ekeke

    ReplyDelete
  5. lagi 1 tak bleh pakai tudung stail nampak rambut cam bonggol unta

    ReplyDelete
  6. pakai la dgn cara yg betul utk menutup aurat
    Sapa cakap tadi "selamat aku tak pakai tudung?"

    Balasan bagi orang yang melanggar larangan Allah, ialah azab yang amat pedih, antaranya:
    Balasan wanita yang membuka rambut kepalanya selain suaminya, akan digantung dengan rambutnya di atas api neraka sehingga menggelegak otaknya, berterusan selama ia tidak menutupnya.
    Dada yang sengaja dibuka atau ditonjolkan supaya kelihatan seksi, akan di gantung atas api neraka dengan pusat dan buah dadanya diikat dengan rantai neraka sebagai penggantungnya.
    Betis dan paha yang terselak-selak, sedia untuk dipanggang..pedihnya tidak terkira.

    ReplyDelete

ce citer

Nuffnang