Wednesday, October 13, 2010

Maher Zain

Bismillah...

Maher Zain! ha.tetiba kan...sekarang kan da jadi macam satu fenomena baru dalam masyarakat kita.Meminati Maher Zain..sapa Maher zain? uOls tak kenal?? HUHUHU.. kesian..ketinggalan zaman lah sangat OK! hahahhambekk kan da kena penangan laser kuh ini.

Ala..Maher Zain yang kacak, putih dan tinggi tu..auwww... itu kot ayat mula-mula keluar kalau tanya i siapa Maher Zain..hik3...baru sahaja datang ke Malaysia bebehari lepas, dan membuat konsert di Shah Alam dan di UIA. Best kan kan...tapi sayang...xdapat pergi maa..tiket cepat jek soul out!

Ok lah, xpe meh nak bagitau sapa lah si Maher Zain yang kachax lagi sachok tak hengat ni...beliau kini menetap di Stockholm, Sweden kalau tak silap lah. Sebab i pun xtaua sangat tentang latar belakang dia ni.Asal suara best, orangnya hensem dan lagu2 dia memang terbaik...i suka lah..kih3.uOls boleh tengok facebook Maher Zain.

Mula-mula i mengenali siapa Maher Zain ni masa i masuk blog Munsyi kalau tak silap dah lame dah.Mybe dalam awal2 tahun hari tu...Mase tu Munsyi ada letak video lagu Barakallah. Dan sejak itu lah, i mula meminati Maher Zain dan mula google mencari lagu2 beliau yang lain seperti Insyaallah, Thank You Allah,Open Your Eyes, For The Rest Of My Life, Allahi Allah Kiya Karo dan banyak lagi lah.Yang paling menarik tentang Maher Zain ni dia boleh menyanyi dalam banyak bahasa, selain dari Bahasa Inggeris dan Arab.

Ini caver album Maher Zain bertajuk Thank You Allah.Ynag memuatkan lagu2 ketuhanan yang penuh pengerian.

Pasa uOls yang sedang mencari-cari lagu lagu2 Maher Zain ni boleh la dapatkan Album beliau yang original yer..kalo tak nak..boleh la uOls d.load secara cetak rampok..ihhihihi..try la cari dekat 4share banyak kot kat sana.

ok...babai..

wallahualam..

Nota Comel: sampai my sis pon

suh carikan lagu2

maher ni..


12 comments:

  1. mule2 aku tak kenal sape maher zain ni tapi kawan turki aku yang dok pakse2 aku dengar lagu die..last2 sangkut.bahahaha!!!

    ReplyDelete
  2. eh,da bertukar kaler blog akk tomey ni.hehehe
    lame da xdtg sini T___T jgn mara..

    dulu orang minat JB,pastu Maher Zain...pasni sape lak ek?Pakeri OtOmen kot.hahaha..sila doakan ek

    ReplyDelete
  3. 2la..dgr lagu dia best gak.tenang jer.. hehe

    ReplyDelete
  4. waaaah..maher zain..hahaha..sbrnyer xbape dgr lgu die.huhuu

    ReplyDelete
  5. kesemua lagu maher zain ni best

    ReplyDelete
  6. masa tengah taip komen ni sy tengah layan lagu maher zain satu album :)

    semua lagu dia sedap, baik dari segi lirik dan lagu. sy suka kalau lagu ada bass yang sedap didengar.

    ReplyDelete
  7. lizz: ha..tu la kn..skali dengar pasti nk dengar lagi lagi dan lagi heheh

    ReplyDelete
  8. pakeri: haah...da lame kot tukar...hhuhuh...ahah pakeri nk nyanyi lg per? wakakaka aminn...=P

    ReplyDelete
  9. Apiih: dengar lah..best2 tau...


    wazy : betul2 semua best2 kan..

    amirez :yer..setuju tu sebb tu cepat jek org leh mint kan...

    ReplyDelete
  10. Saya baru kenal maher Zain tahun ni jer,tapi bila 1st time dgr lagu dia kat radio terus saya dptkan album dia.Semua lagu dlm album dia sedap didengar.Bila pasang & dgr dlm kereta,hati jadi tersntuh & sebak.Lagi2 bl dgr lagu Isyaallah & Thank You Allah.
    Thanks Maher Zain!
    Harap Maher Zain akan dtg M'sia lagi..

    ReplyDelete
  11. nice info... my fav maher zain...

    ReplyDelete

ce citer

Nuffnang