Thursday, March 31, 2011

Menstruasi. Ape tu?

Bismillah....

Huhuhu today aii saket perot la uOlss....adess....duduk tegak pon xleh ni..kena bengkok kan badan....pinggang pon sakit-sakit. Ni mesti kes PMS ni.ades2..dah lama kot tak kena cam ni.Dah la keje ni..duduk jek atas kerusi.Kalau dekat rumah, boleh la jugak aii menonggeng2..sapu minyak angin..peehhh mesti legaaaaa.. =.=.

Selalu apa uOls buat kalau kena macam ni ek wahai kaum2 ku sekalian?? makan pil Pink tu ke? huhuhu..aii tak mau lah amalkan makan pil tu...macam tak elok je kan.takut jugak kesan sampingan masa depan huuuuuuuuu..aii selalu tahan jek, sapu minyak angin...lama-lama akan ok..

Menstruasi atau Haid yang banyak jugak buat aii jadi xbermaya dan selalu pening-pening.So, memang always makan ubat lah.kang ada yang terpengsan kang..susah pulak.huhuhu...Buat kerja rumah sikit, tapi penat bukan main lagi...hahah..lomah betul den neh...

So cara nak melegakan PMS selain makan pil2,supliment2 kita jugak perlu :

*rehat/tido yang cukup,

*bersenam

*mandi air panas

*minum teh suam

InsyaAllah dapat melegakan sikit kesakitan tu huhuhu ..

Okbai -___-'

Nota comey : mood akan berubah2

kalau time cam ni



1 comment:

  1. urmmmm...satu lg,letak beg panas dekat kwsn rahim tuh..insyaallah lega ckit..kat kedai skunk dh byk jual beg panas tuh..

    ReplyDelete

ce citer

Nuffnang