Friday, March 11, 2011

Earthquake & Tsunami Di Jepun

Bismillah....

Hari ni Jumaat 11 Mac 2011..Hujan tak berhenti2 dari semalam. Angin kuat gila pulak tu.Tengah gulem-gulem sambil layan twitter, tetiba dapat pasal gegaran dan Tsunami di Jepun pada jam 1.46 petang waktu malaysia.Gegaran sekuat 8.9 skala rithcer telah menggegarkan Negara Jepun di kawasan Sendai dan menyebabkan Tsunami yang teruk.........

Boleh tengok live stream kat sini BBCNews AlJazeera..

image from google

image from googleimage from google

Apa2 hal..uOlass boleh baca update di Twitter..pada yang ada akaun twitter lah ye.... hope semua ok2 jek..

Kat sini hujan tak jugak berhenti lagi..huhu..risau jugak..angin pun kuat giler jek....Ya Allah selamatkanlah kami dari segala bala dan bencana.....Amin..

'Sabda Nabi saw antara 10 tanda2 kiamat 3 kali gempa bumi sekali di timur,sekali di barat dan ketiga di semenanjung Arab.'-waalluhalam...

ps: entry akan diupdate lagi...dari masa ke semasa InsyaAllah...



No comments:

Post a Comment

ce citer

Nuffnang