Sunday, February 20, 2011

saya suka warna merah jambu..kamu??

Bismillah....

Mood tak sabar nak order macaroon dengan kakmin..huuuuuuuuuu poyo tak? hahah...oleh sebab bulan Feb da Full order, so terpaksa la aii tunggu order untuk bulan mac..huhuhu...esokey..sabar je menunggu ni...entah arr kenapa terasa nak sangat makan macaroon ni..mybe sebab kaler dia kot.i ni kalau tengok kaler2 cantik-cantik ni memang leh tergugat iman..heee nak2 kalau PINK kaler pehhhh...meleleh dah ayaq liuq cheq tee hee >.<'....

Kenapa i begitu addicted ek dengan warna PINK ni? entah arr kan...dari kecik sampai sekarang warna PINK tetap menjadi my first choice,,,hee kalau pilih baju ke, beg ke, apa2 aje la kan...nampak je warna PINK mesti akan terus terpikat gitew heee.,...

Mybe sebab warna PINK ni warna yang sangat soft, romantik dan sejuk je mata memandang.heeee..walaupun i bukan jenis yang romantik dan tak suka orang yang romantik (gegeli) >.<" tetapi PINk tetap dihaaaatiiiiiiiiiii....

Jom tengok antara ciri-ciri penggemar PINK kaler ni.

Merah Jambu :Warna merah jambu adalah warna kasih-sayang dan warna kesucian. Ia mempengaruhi keceriaan dan semangat setiakawan. Bila melihat dalam aura, ia menunjukkan kesunyian, kasih-sayang dan kecantikan. Warna merah jambu menunjukkan seseorang itu tidak matang,terutama warna merah jambu yang agak keruh. Ia juga menunjukkan seorang yang amat amanah, juga seorang yang mempunyai rasa kasih-sayang dan juga seorang yang berwawasan. Merah Jambu melambangkan romantik, feminim. Warna ini mempunyai sifat mendorong ke arah kepasrahan, penyerahan, kesempurnaan, keayuan dan kesantunan.

Merah Jambu : Kamu akan berusaha sedaya mungkin untuk membuat yang terbaik dalam apa juga yang kamu lakukan serta suka menolong orang lain dan mengambil tahu tentang orang orang di sekelilingnya. Namun kamu sukar untuk dipenuhi keinginannya dan sering saja berpra sangka buruk terhadap orang lain.Dari segi percintaan kamu mengimpikan percintaan yang penuh dengan keindahan semata.

Ok, agak-agak la kan kena tak dengan ciri-ciri i..hehehe..kalau ditengok betul-betul memang banyak betulnya..heee...macam tak lari jauhlah i dengan warna merah jambu ni..dah macam kembar kot >.<'..tapi yang negatif tu hope la dapat diubah nanti heee..

Apa yang penting, warna Merah Jambu juga merupakan warna kegemaran Nabi kita, Nabi Muhammad S.A.W.

wasssalam..

Kthanksbai


Nota comel: boleh dikatakan

ramai yg tahu

warna peberet i ni

heeee


3 comments:

  1. aku kalau warna pink ni x suka pada baju, tapi pada barang2. macam jam ke, headphone ke, baru syok.hehehe

    ReplyDelete
  2. suke benor kaler merah jambu ye? =)

    ni ade jam kaler pink...eh,terpromote plak... ;D

    http://fahmifaizblogshop.blogspot.com/2011/05/guess-style-of-collection-watch-s319.html

    ReplyDelete

ce citer

Nuffnang