Wednesday, February 9, 2011

kisah tongkat 4 kaki

Bismillah...

Wah....Dari semlam ni badan tak berapa nak sihat sangat. Demam kot..tapi entah la, kejap cam ok..kejap macam xlarat sangat.mata pedih,muka panas..pastu batuk skit..bersin lagi.Berjangkit dengan adik la ni kot.huhuhu..dengan asap rokok lagi...memang tak menahan...-__-'

Tadi masa tengah dok layan internet tanpa batasan ni kan....tiba-tiba terjumpa gambar yang mengembala eh silap mengembalikan nostalgia lama.pehh ayat kan...

Pic ni :

macam ni la rupa tongkat tu

Seingat i la kan....masa tu i form 4...tahun 2000 kot...doc dekat Kuantan Medical Center yang rekemen kan abah i untuk beli benda ni. Dia cakap kemudahan untuk i bergerak kemana-mana. Yer la masa tu memang susah i nak bergerak kesana-sini, nak g toilet terutamanya. Tak kan nak harapkan orang lain jek dukung i hari-hari kan.

Kalau tak silap, masa tu harga dia dalam 5rat ke 3rat macam tu la kot...da lupa.Sekarang tongkat ni ada dengan my Atok...i da ok sekarang so i bagi la dekat my atok yang dah tak larat nak berjalan tu.Dah 10 tahun kot usia tongkat ni..banyak berjasa kan..hurmmmm....

Tongkat 4 kaki ni juga lah pembantu setia masa i nak ambik exam SPM tahun 2001 dulu. Dah lebih 10 tahun berlalu, tapi ia masih segar dalam ingatan ni..tak mungkin dapat i lupa untuk selma-lamanya. Dari luar dewan, i kuatkan kaki melangkah ke dalam dewan peperiksaan...semua pelajar akan memerhati dengan berbagai reaksi. Ada yang nak tolong i berjalan...nak tolong angkat i masa tu, tapi i menolak dengan baik. Biarlah tongkat tu je yang menolong i.

Tak pepasalkan buat entry pasal tongkat 4 kaki ni..heeee....bak kata pepatah..berat mata yang memandang...berat lagi bahu yang memikul....hurmmmm...

kthanksbye

wassalam..

Nota comel: syukur

i da sembuh sekarang,.,,


4 comments:

  1. yg dah berlalu biarkan berlalu. teruskan hidup anda skang dgn lebih maju. macam ceramah motivasi plak

    ReplyDelete
  2. go go chaiyookk kak eiydaaaa!! anda boleh!! milo boleh! eh tetiba milo pulak.. =.="

    ReplyDelete
  3. setiap org ada nasib dalam dia sendiri dalam hidup ni. aku kagum dengan kau. betul, berat mata kami memandang, and baca cerita2 kau dalam blog ni hakikatnyer bahu kau yg memikul semuenya tu jauh lai terase berat. teruskan hidup. be positif always. gud luck!!always pray 4 u ;)

    ReplyDelete

ce citer

Nuffnang