Thursday, January 20, 2011

how to solve problems?

Bismillah...

Ha..ha...hari ni kan macam agak blur2 gitu.kenapa pun xtahulah.badan je duk kat cc ni haa keje kan..tapi kepala hotak ni da merewang2 jauh entah kemana dah..sesat kot xleh nak balik.-_______-...orang cakap kalau ada masalah better luahkan dari pendam.Tak elok untuk kesihatan anda.heeee..lama-lama boleh over stress,sakit kepala.bahaya ok....

Tapi kan tak semua masalah kita boleh nak share dekat orang lain kan. Masalah peribadi contohnya,tak kan nak bukak pekung didada sendiri lak.Nak mengadu dekat family macam...entah..dorang pun ada masalah dorang kan.Nak mengadu dekat adik-adik dorang tu ngah belajar, kang terbeban dengan masalah lain lak.Tak mahulah kacau.kakak-kakak lak, dorang lagi lah, dah ada tanggungjawab, suami,anak-anak.kawan pulak?..hurmmmm...macam xbest kalau asik nak bebankan orang lain dengan masalah kita.Dia pun ada masalah jugak ye tak?.kalau ada boyfie boleh gak ngadu2..(ngengada lebih lah ko).

Walaupun i jenis yang suka mendengar masalah orang lain lepas tu bagilah sikit nasihat yang termampu,(i kalau bab nasihat orang+ pot pet2 memang pro lah ) tapi kena juga ingat yang tak semua orang suka dengar masalah orang lain kan. Lain orang lain perangai wehh...huhuhu...

Dah tak ada idea nak taip ape dah ni. Nak tanya pendapat korang la kan..kalo korang ada masalah yang tak terluah, apa korang akan buat agak2??..hurrmm..


Kthanxbai.

wasssalam..

Nota comot: masalah ni

sampai bila-bila

pun tak akan habis.



6 comments:

  1. Mengadu kepada Allah jalan terbaik, tapi biasalah manusia. Kita nak seseorang comfort diri kita, console. bagi kata-kata sokongan yang hadir dari hati, bukan acuh tak acuh.

    rarely luah perasaan kat kawan-kawan, hanya tulis atas kertas. lepas tu bakar. hahaha :)

    ReplyDelete
  2. aku kalau ada masalah, biasanya aku pendam sensorang je. kalau luahkan pn, kat best fren aku. kat family rasa mcm janggal je (bukan maksud aku x rapat ngn family) cuma aku x biasa kongsi masalah dgn family.

    ReplyDelete
  3. kene berhadapan dengan masalah tu kan?
    kongsi lagi bagus,hilang sikit beban menanggung..
    yang penting jangan lari dari masalah..

    ReplyDelete
  4. adik kalau ada masalah, stress, adik makan sampai dua pinggan..pastu x stress dah..skrg ni dah gemok dah..hu3 T_T

    hadapi masalah dengan tenang..relax :)

    ReplyDelete
  5. Salam Eiyda...
    Tentu semua ada kaedahnya. Tentu ada seseorang yang dipercaya. Tentu ada bicara yang berguna..Allah tu Maha Adil, kan?

    ReplyDelete
  6. zala wajik :salah satu cara mengadu kat allah kn..tp tu la kita perlukn someone untuk bg semangt depan mata.

    fatehah :same lah macam aku..aku rapat ngan family, cuma kalo bab masalah ni macam segan skit la kan..

    pistol : tu la...kita xboleh lari dr maslah...kn gak settle kn..

    chuyry :mkan? ahha haish jgn cam tu bhy tu tau.hahahah

    abagred: yup betul tu setuju sangt

    ReplyDelete

ce citer

Nuffnang