Tuesday, February 1, 2011

Anuar Zain & Maher Zain

Bismillah...

Hari ni dah pun masuk bulan February 2011..MasyaAllah kejapnya masa berlalu kan. Sekarang ni hangat dengan isu Rusuhan Di Mesir melibatkan keselamatan rakyat Malaysia dan kebanyakkanya adalah pelajar dalam bidang perubatan. Semoga mereka selamat dan dilindungi oleh Allah..Amin...boleh tengok perkembangan disana kat blog ni.

Dan juga kita dikejutkan dengan isi banjir yang melanda di Johor, Negeri Sembilan , Pahang dan jugak Melaka.huhuhu..Di terengganu so far belum ada berita banjir lagi. Ini semua dugaan dari Allah untuk kita.Banyakkan bersabar dan berdoa.Mungkin ada kesilapan yang kita lakukan dan Allah ingin menguji hambanya.wallahualam....

Esok nak balik kampung mybe dalam 4 hari juga kot, Khamis ni 3 Feb 2011 kan dah CNY..so cuti lah kejap.lagipun My kazen nak bertunang malam esok..heheh..
oleh itu, entry hari ni sekadar nak berkongsi 2 lagu baru (baru ke) baru lah...sebab aii baru tahu lagu ni..teehee...

Layankan aje.....persamaan 2 orang penyanyi ni pertama hensem >.<', kedua nama belakang sama dan yang ketiga suara memang best sesangat...cairr.... ;p.
Yang bezanya pulak, Anuar Zain bujang..Maher Zainn da Kawen..ngeeeeeeeeee

video

Lirik Insya Allah – Maher Zain (Versi Melayu)

Andainya kau rasa tak berupaya
Hidup sendirian tiada pembela
Segalanya suram
Bagai malam yang kelam
Tiada bantuan tiada tujuan
Janganlah berputus asa
Kerana Allah bersamamu

Chorus
Insya Allah Insya Allah Insya Allah
Ada jalannya
Insya Allah Insya Allah Insya Allah
Ada jalannya

Andainya dosamu berulang lagi
Bagai tiada ruang untuk kembali
Dikau keliru atas kesilapan lalu
Membelenggu hati dan fikiranmu
Janganlah berputus asa
Kerana Allah bersamamu

Ulang Chorus

Kembalilah
Kepada Yang Esa
Yakin padaNya
Panjatkanlah doa
Oh Ya Allah
Pimpinlah daku dari tersasar
Tunjukkan daku ke jalan yang benar
Jalan yang benar
Jalan yang benar
Jalan yang benar

Ulang Chorus





Anuar Zain -SEDETIK LEBIH

Setiap nafas yang dihembus

Setiap degupan jantung

Aku selalu memikirkanmu

Dalam sedar dibuai angan

Dalam tidur dan khayalan

Aku selalu memikirkanmu

Ternyata ku perlukan cinta dari dirimu sayang

Barulah terasa ku bernyawa

Kasihku…ku amat mencintai kamu

Kerana kau beri erti hidup

Ku kan terus mencinta sedetik lebih selepas selamanya

Di kala penuh ketakutan dengan badai kehidupan

Ku bersyukur adanya kamu

Biarlah kehilangan semua yang dimiliki di dunia

Asal masih adanya kamu


Wokeyhh..itu saje lah untuk hari ni..blog akan diupdate lagi mybe paling cepat Ahad depan..hahahha (macammlah ade yang kisah aii update ke tak kan -_-)

okthaxbai..

Happy Chines New Year!!
Gong Xi Fa Cai

Nota comel: macam2 hal berlaku

sekarang kan

hurmmmm



4 comments:

  1. anuar zainnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn <3

    ReplyDelete
  2. suka suka suka...jom visit blog mamawana lak...

    ReplyDelete

ce citer

Nuffnang