Wednesday, March 2, 2011

Jom masak-masak (macaroni godang )

Bismillah...

Malam ni aii masak tahu....auuummmm.......berlagak sikit, sebab kan kan aii jarang masak2 now sebab balik umah da malam, lepas tu umi da siap masak...paling rajin pun aii masak meggi kari +telo tu jek palinggggggggggggg sedap aii masak... 0_0...tapi kalau mood rajin terlebih aii der la masak..spagheti ke heeee western2 aii suka..sebab senang dan cepat....oktersangatpoyolahkaww awww....

Malam ni aii masak..macaroni kedut2 goreng..... Tapi aii xsure la korang panggil apa, sebab bila twitpic dekat twitter tadik annahl cakap tu bukan macaroni....paan pulak cakap nampak pelik nah aii bg resepi kalau nak try la..xnak try tak payah arr try :O

Nama masakan ni...Macaroni Goreng Godang2 (campak2)

Bahan-bahan:

Macaroni /pasta pe2 jenis bentuk warna pon tak kisah (dicelur dulu dengan air dan sedikit minyak hingga lembut, toskan)

sedikit minyak

Bawang putih

cili boh

sos tomato

kicap

gula

garam

serbuk perasa (kalau suka)

Isi ayam

udang

chicken ball

sayur kubis/sawi

cara buat:

panaskan minyak dalam kuali

tumis bawang putih bersama cili boh, kacau2...masukkn sedikit gula.

masukkn air sikit, isi ayam dan udang..kacau lagi.....masukkan chicken ball dan sayur...biarkan sekejap..

Bila bahan-bahan dah sebati dan agak masak, masukkan macaroni yg telah dicelur tadi, kacau lagi...masukkan garam, serbuk perasa,

sos tomato dan sedikit kicap..kacau...rasa...dan tutup api..SIAP!

Tada!!! nilah hasilnya.....walaupun rupa tak cantik...tapi rase sedap..okperasan >.<'

Ok ThanksBai...

selamat malam..
wassalam....

nota comel : sekarang
memang terlebih rajin....
mood nk masak sesedap jek..
pe hal entah...



4 comments:

  1. ='( TAK BAIK BUAT ORANG TERLIUR KALAU TAK BOLEH BAGI!!! lalalalala

    ReplyDelete
  2. aku bukak blog cik dara, dia beri resepi...bukak blog kau pun resepi jugak!!!huwaaaaaaa!!!!

    ReplyDelete
  3. ish..sedapnyew..jgn lupa bawa sikit bila kite jupe nnt :p

    ReplyDelete

ce citer

Nuffnang