Saturday, February 26, 2011

oh my sugar sugar

Bismillah.

Salam petang semua.....heeee semalam dah satu hari berjimba2 bershopping2 dengan abah n ummi. Bak kata Abah,,Jumaat Hari Untuk Family, So ajak lah pergi memana pun dia akan turuti.heeee.Sebab hr sabtu (macam hr ni) adalah Hari Bapa katanya..hee sebab abah akan pergi mancing tak pun menjalankan segala hobinya yang ada heee...ummi pun tak la muncung sebab da penuhi permintaan hari Jumaat tu.Adil tak? adil la kan kan heee

Tetiba kan rasa macam nak bela haiwan...my own pet..kucing da banyak kat rumah tu, ada bulat ada putih, ada kurus, ada kethot macam2 arr... hamster da pernah bela..tapi mati huhu..sedih kot..xmo bela hamster dah. ikan pun da banyak..abah kan suka mancing...suka bela ikan2 sungai..bukan ikan kot2 ke pe entah tu .. kat kampung dh der ayam,arnab,burung.hahah dah leh bukak mini zoo gitu. skang rasa macam nak bela sugar daddy...eh...daddy pulak..sugar glider...heee..;p

pic gugel: comey kan kan >.<'

My frend ada bela haiwan ni...cam comey jugak lah...nak2 tang bijik mate dia yg moolat2 tu..tapi kan kan..ada masalah sikit, sebab aii..aii macam gegeli sikit arr dengan sugar glider ni -____- takut pun ada..kang silap-silap dia geget aii nayer yu...>.<'.walaupun harga dia agak mahal...ratus-ratus jugak la sekor dan macam susah nak dapat kot.sugar glider kalau dalam gugel translate dia akan keluar "Gula Glider" ok jgn caya gugel translet sangat yer. Rasanya tupai terbang kot kalau bahasa kampung, tapi xsure sangt arr.. haiwan ni makan buah-buahan.So macam senang lah nak jaga..

Ha....kalau lah dapat yang macam kat atas ni kan.so comey2 ok...kaler putihh..mate bulatt hitam..paling comey umah dia tu..tu..strawberry giteww. ilioke!! nak..nak..pelissssssssss >.<'

okbai

wassalam..

Nota comey: kalau lelaki suke kucing

maknenyer dia seorang yg penyayang

kan kan
..sweet sweet


6 comments:

  1. comel jugak. tapi geli la nak pegang..

    ReplyDelete
  2. suka2 menatang kecik mcm tu..huhu..nak umah dia gak, kalu dpt umah dia pun jadi la weiii..nak bela kan kot x terjaga..meowww~


    -fifi-

    ReplyDelete
  3. aku boleh bela kucing berpuluh2 ekor tapi mende alah ni aku geli.kikikii.suker tengok tapi geli nak pegang -..-

    ReplyDelete
  4. comelnya. susah tak nak bela?

    ReplyDelete
  5. amer : kan..heee akak pon geli

    anon : haha fifi mn ni?

    lizz : same wehh aku tingin nk bela tp tula gegeli ..>.<'

    amirez: xsusah sangt kot...sebb sugar glider ni mkn buah jek kot....cuma der buah yg dia xleh mkn..tu kn jaga2 lah

    ReplyDelete
  6. yela kan..mentang2 lew lama doh dok jupe..pa dok kenal kite. dokpe r..:p

    ReplyDelete

ce citer

Nuffnang