Wednesday, March 9, 2011

macaroon dah berjaya di ngap! (entry banyak gambar)

Bismillah...

Nak cerita pasal macaroon jek.Kan ada hari tu, aii sebok sangat nak beli nak rasa cam ne lah macaroon tu kan.So dengan semangat wajanya telah mengorder satu bekas macaroon berbagai warna dan rasa dengan cikmin.heeee.Dah order dari minggu lepas, tapi oleh sebab aii lambat bank in duit so lmbt lah skit sampai.Tapi xpe...janji sampai heee.

Semalam datang lah mamat hensem bawak bungkusan untuk aii..awwww..aii buat2 cam eh..pe pulak ni kan..hahahha padahal dah tau dah...mesti benda kiut kalerful tu dah sampai heee..lepas tandatangan dan cop2 bagai....bungkusan pon bertukar tangan..cewahhh dah macam drama...;p.

baru sampai..freshh
Tapi xterus bukak..snap..snap gambar dulu...heee.lepastu bukak skit2..almaklumlah ngah keje..kena lah kawal ke excited tu...kang der lak yang mintak..kehkehkeh.....

bukak sikit heee

Tadaaa....

sangat cantik..bling bling
condition nya yang sangat elok..xder yang pecah....balik umah terus bukak..1st bagi abah n umi rasa...n dorang mang sula..dan sibuk la tanmya..pe kebendenyer ni? bape harga...bla bla bla.hehhe..jenuh la jugak nak explan satu.satu. Janji dorang suka dan i pun suka.Mang sedap..walaupun agak manis... flavor paling best strawberry ngan coklat rasenyer,,,so nyummy.Simpan sikit untuk adik yang belajar kt uitm tu.Nanti nak kirimlah dekat dia.Kesian gak kang kempunan.

yummy..yang ni paling best

saiz dia besar skit dr biasa kot

macaroon

Masih ramai yang tak tahu apekah itu macaroon?? ini ada skit info pasal macaroon..bila i bagitau kawan-kawan kat sini dorang macam excited jugak nak try heee.so sila try yer kengkawan kuh...

Apa itu Macaron?

Macaron ni sejenis kudapan manisan orang perancis yang diperbuat dari ground almond,caster sugar dan egg white.2 keping shell diletakkan jem atau filling ditengahnya seperti sandwich.

Apa rasa Macaron ni?

Crispy kat luar chewy kat dalam tu..bila kita gigit rasa crispy lepas tu kat dalam rasa chewy dan melty gitu..kat tengah ada filling..ada macam variety filling…fuhhh sedap you!

dipetik dari blog CikMin

So, pada uOls yang rasa2 cam nak try, nak rasa cam ne lah rasanya macaroon ni kan..leh la try2 order dekat SINI

Anyway..TQ kak min..nanti nak order lagi ok heeeeeeeeeeeeeeee

Nota Comel: akak2 dah sebok suh order lg
dorang nak ras HAHAHA


2 comments:

  1. wehooo..dah ada posting ya..alhamdulillah..sampai dlm keadaan baik..boleh je nak oder..nanti cikmin kasi diskaun ya.. :) free sket nanti cikmin backlink kan entri ni ya..

    ReplyDelete
  2. psl size tu...cabaran tu..bila dah pipe..kdg2 dia remain size..kdg2 dia spreading lg besar..fuhhh..boleh makan jugak..cuma size je blurrr..ikut mood tukang pipe kot..hiks..

    ReplyDelete

ce citer

Nuffnang