Monday, March 28, 2011

Resepi: Roti John Simple Ala eiyDa ^_^

Bismillah...

Entry hari ni pasal makan lagi.hehehhe tapi kali ni nak bagi resepi paling mudah, senang dan sedap.Boleh mentry time breakfast, lunch mahu pun dinner heee...moh kita tengok cara membuat Roti John tak berapa nak John sangat muahahah..

Roti John Ala eiyDa ^_^

Bahan-bahan

Beberapa keping roti (xkisah pe2 jenis bentuk roti pon)

1 tin sardin

1 biji bawang besar

3 sudu besar mayonis

1 telur ayam

sedikit kubis+carrot yang di cincang

garam sedikit

Cara Membuat..

Hancur-hancur ikan sardin didalam mangkuk (jgn ambik kuah dia), masukkn bawang besar yang telah di cincang / di hiris dadu,masukkan sedikit garam, masukkan mayonis, carrot dan kubis yang dicincang halus tadi.gaul hingga rata...

pecahkan sebiji telur kedalam mangkuk tadi, kacau lagi hingga sebati. letakkn sardin yang telah siap tadi diatas roti dan goreng menggunakan kuali leper tanpa minyak (atau sapu sedikit marjerin pon ok)... goreng hingga agak garing..buat sampai habis..

And than bila da siap boleh makan cam tu je atau pon makan dengan sos.

*cadangan: nak lagi sedap, korang boleh letak sekeping cheese atas roti tu ..goreng sampai cheese tu cair..emmm mabeles.. (kalau takut gemuk baik tak payah heee)

Selamat Mencuba..heeee

Ok bai

Nota comey: sekarang

memang suka masak2 ni ^_^


No comments:

Post a Comment

ce citer

Nuffnang