Wednesday, February 12, 2014

Bila masuk 30-an

Bismillah..
Assalamualaikum..

Auuwww tajuk tak boleh belah sangat. Heeee sekarangkan aku da pun masuk alam 30-an katanya. So kadang rassa macam alamak! Aku da tua la.. Bukan golongan muda mudi lagi. Hahha poyo sangat right. Ada yang kata umur it just number beb no worries la, happy enjoy u'r life la kan. Tapi bagi aku bila da menginjak umur 30 ni da dikira matang. Matang dari segi perangai, life, cara berpakaian, cara berfikir dan semua lah. Itu semua mempengaruhi tahap umur kita kan.

Umur da 30 tapi still membujang. Arghhh zaman sekarang ni orang da tak hairan kot. Ada yang umur 40 pon bujang lagi, belum sampai seru katanya. Mungkin juga kan. Bila aku kerja ni, hari- hari akau dapat tengok pemandangan ibu bapa muda yang ada baby, ada anak-anak. Aku anggarkan mereka lebih kurang sebaya akua tau kurang, mungkin jauh labih muda dari aku. Ada la sedikit rasa jeles disitu. Iyalah cemburu melihat mereka mempunyai keluarga bahagia, ada anak ada suami. 

Ahh tapi bila difir secara waras dan logik akal serta ketentuan dari Maha kuasa aku rasa ini lah yang terbaik buat aku. Allah lebih mengetahui apa yang terbaik untuk kita.mungkin kita rasa itu yang terbaik, tapi Allah Maha mengetahui. 

Umur dah masuk 30 pun tapi aku rasa tak banyak perubahan pada diri aku. Am still same person. Tengok muka, kulit, semua macam samaaa jek heeee..tapi tu la sejak dua menjak ni badan selalau rasa. Xbest je. Hari tu aku kena batu karang, menggelupur aku tahan sakit.  Bila pergi hospital, buaturine test doc sahkana ku ada batu karang. Hurmmm.sejak tu aku mula tak sedap badan, lenguh la, sakit perut la, sakit mulut la, selera kurang, macam- macam lah. Mungkin juga sebab cuaca yang berubah-rubah. Hari tu bukan main lagi sejuk dingin macam tinggal dekat oversea dah. But now perghh so hot. Kering kontang, shine bright like a diamon giteww.dugaan dari Allah kan. Tula bila sejuk merungut, panas pun  nak merungut. Dasar tak bersyukur punya manusia.hohoho.

Hope sangat walaupun umur dah menjangkau 30 tahun, aku diberi kesihatan yang baik.nk telan macam2 suppliment pon macam xlarat dah.ambil vit-c shaklee pun aku jarang makan. Sejak knbatu karang aku stop jap. Aku takut sebab bila mkn vit tu kena minum banyaka ir. Mungkin aku kurang minuma air so terjadilah batu karang. 

Kena jaga kesihatan lebih lagi ni. Minum air banyak-banayk sampai kembung. 

Wassalam
Eiyda mohd
12214
1.34pm
Rabu

No comments:

Post a Comment

ce citer

Nuffnang