Saturday, August 22, 2009

eiy-Da~~1st Day~~



Seperti yang semua tau, hari ini merupakan hari Pertama bagi kita umat Islam menjalankan tanggungjawab Berpuasa di Bulan Ramdhan yang penuh berakah ini.Tadik, bangun sahur dalam pukul 5.00 pagi.makan sekadar mengalas perut,minum air kosong banyak-banyak,makan vitamin untuk menambahkan tenaga.So, xder la pukul 2 da letih kan.Pastu solat subuh,rehat sekejap and sambung tido balik.Tapi mata ni da keras xleh nk lelap.Pusing sana pusing sini, last2 dapatlah lelap sekejap.Sedar2 da pukul 9.30 pagi.Cepat2 bangun, mandi dan bersiap nak ke kedai ni (kerja la walopon hari Sabtu)

Selalu kalau sebut je hari sabtu, msti jalan jem dan cari park pon susah,tapi hari ni lengang aje jalan, park kete lak berlambak2.erm..mybe makhluk2 Tuhan kt sini masih bermimpi kot.
Al-maklumlah puasa,dorang xkuar awal2 ni kot.Mybe petang nanti baru ramai keluar pegi beli juadah berbuka tu.

1st puasa yang cera,segar dan bersemangat.Alhamdulillah.Hope akan berterusan macam ni hingga last day puasa.

3 comments:

  1. Salam.. cepat updt pg pose ek~~ cc cam ner?? ok gak?

    Camat pose pertama~

    ReplyDelete
  2. my 1st day puasa....

    ok aje, lagipun cuaca agak sejuk sebab seharian hujan... but a bit letih selepas berbuka....mungkin permulaan...lelama insyallah...akan ok aje.

    ReplyDelete

ce citer

Nuffnang