Thursday, August 20, 2009

eiy-Da~Masak & Mask

MASAK!!

Semalam, balik dari kerja..punyer la penat bAdan ni..rest sekejap atas my bed..fuuhh...aarrgg..lega nyer.Berguling punyer berguling..erkk..alamak! baru teringat yang umi xder malam ni, die g meeting kat Terengganu.Aduh...cepat2 aku bangaun, ambek tuala n mandi.pas solat n ngaji skit..mule berfikir, ape aku n de geng (abh n adek2) nk makan mlm ni ek..erm..bukak friser, bukak almari.dapat idea best..

Aku pon sediakan lah bahan2 nak masak dengan dibantu oleh my sis...so, aku pon mula la masak,..kletang,klatong,ting,tong, (bunyi aku msk la ni), huru hara jugak la dapor umi aku ni aku kerja kan.Almaklumla jarang sangat aku masak, salu balik keje, sume dah terhidang huhu..malasnyer aku.pastu bl kene cam ni, br huru hara aku dibuatnyer,nak2 abah aku pon nk mkn skali.kalo xsedap malu arr aku kan..apenyer anak dara ni..xtau masak...huhu...
taddaaa...da pon siap masakan aku...heheh

Ha....ini lah dia. Macaroni Goreng ala...alamak!ahahah...nampak cam best tak?nampak xbest xpe..jnji rase best...licin gak aku mask ni.Adek aku hok bongsu cakap...wah..sedap2..ahahaha..bangga sebento i dibuatnyer..ahaha

Macaroni Gorengku

MASK!!!

Hari ni plak, umi n abah da bising suruh pakai mask pergi kerja..alahai, malasnyer...lemas la..da aku pakai cermin mata..skali bernafas, abih berkabus speck aku ni.hihi..tap nk xnak kena gak pakai.Bukan untuk kesihatn dan keselamatan aku aje, tp untuk kasteme2 yang datang ke kedai aku ni.tau2 la keje cam ni, macam2 manusia yang aku jumpe.macam2 bangsa pon ada.Baik aku berjaga-jaga kan.So, pagi tadi aku pakai la...huhu...


ini mask aku kaler black..free jek ni..umi aku rembat kt skolah die..ahahah..xder arr beli ok!!..ahah


aku letak satu sepet kaler pink kt tepi mask tu..br nampak cute and cantik kn..x arr kosong sangat..(yo yo la ko eda).Adek aku cakap..pelik2 la die ni...pakai mask pon nk der gaya ker?ahahah..ala..sebok...suke ati lah..hekhekhek jeles arr tu..ahah

4 comments:

  1. Syung sis~~ adek nak minta cuap waaa~~

    ReplyDelete
  2. Hohoho!
    Nak suh Ieda ajo wat
    rona roni makaroni tuh.
    Bleh kaa?? ;)

    ReplyDelete
  3. nak ckit macaroni 2..edeeiii..lapar la pulak...aritu kan ein jumpa spek swatch warna pink..sooooo sweeettttt..geram nyeee

    ReplyDelete
  4. Eriyza : alamak..boleh aje..kalo nk belajar..heheh senang jek tu...

    hanc : bukk mulot besar2 nak cuap ni...ahaha

    ..::..ein..::.. : knp xbl..bg sis..suke2..ahah

    ReplyDelete

ce citer

Nuffnang