Monday, August 24, 2009

eiy-Da~~Sedap & Pelik

Sebut aje Bulan Ramadhan mesti terbayang-banyak pelbagai jenis kuih muih dan makanan serta lauk pauk akan akan di jual di Bazar2 Ramadhan berhampiran rumah anda..ceewah...hahah
Yang tak pernah dengar pon ade.
Time bulan puasa aje makanan pelik itu akan muncul.
Tak kira la kuih moden mahupun tradisonal, janji nama,bentuk,warna dan rasa pasti akan menambat hati kan (almaklumlah tengah lapo sume nampak sodap di mato).


Ape kuih yang paling korank suke ek kalo bulan pose ni.
leh la share2 kat sini.Lain negeri, lain nama kuihnyer tapi same jek bentuk dan rasenye kan.
Ok,kalo kt cini...kuih yang glamer besenyer yang manis2 la like
sekaya (serikaya),akok (akak),Kuih bakar,ondeh2,tok aji serban (pulut serikaya),
Puteri mandi...(cam sexsy jek kan)
kalo yang lain cam
murtabak ayam. daging,tu da bese la kan.

kalo lauk pauk pulak macam ayam percik,ayam pusing,gulai kawah,ayam kerutuk,kerabu perot, (alamak lapo la plak..ahaks)
nasi plak cam
nasi dagang,nasi kerabu biru/putih,nasi kunyit (pulut kuning), kopok lekor,

Nasi Kerabu Biru

Nasi Dagang Ikan Aye (Ikan tongkol)
Taufu Fa, coconut shake,banyak agi arr...
So, agak2 ape makanan/kuih/lauk/minuman yang agaknyer ader kat tempat korang, tapi xder kat tempat aku ni...ehehe..
jom share2...sharing is caring...right?..heheh

13 comments:

  1. hahaha..dasyat tul la sis ni...ade ke time camne sis tulis psl mknn 2...adeeii..lapa dh lak ni..nak pi minum sat ye...kuikuikui

    ReplyDelete
  2. eeeeeeeeeee sis ein tak poCCCCEeeee :P

    ReplyDelete
  3. DuGaAn . . dugAan . . .aYaYai~ . . xmuLeH Duk cinie . . LaYik~

    ReplyDelete
  4. share la pe yg korang suke mkn time bulan pose ni...huhu

    ReplyDelete
  5. sis....ein xleh baca entry ni dh..sis tukar jd code ke tulisan nye..hehe

    ReplyDelete
  6. hanc....syyyhhhhh...diam2 sudah...errkk, alhamdulillah..opss bau kfc la..hahaa

    ReplyDelete
  7. yer sis...ein xleh baca..dia kuar tulisan yg pelik2 ni..cuba sis edit entry wat tulisan biasa..guna times new roman ker..

    ReplyDelete
  8. oo ok2..mybe xsupport tu..ok..i tuka..ahah

    ReplyDelete
  9. cam sedap jer nasi kerabu biru tu.. sy xpnah cuba pun.. :'(

    ReplyDelete
  10. oo eh..meh cini cube..sedap tau..hehe

    ReplyDelete
  11. segala macam yang ada di sana, xde di sini huhuh..

    ReplyDelete
  12. wow..sdapnyer....mcm rase nk blik kg ajer,tngk lauk2 ney sme..hheehehhe....nasi kerabu 2,mmg xbleh blah..rase nk ajer....ehehehhe...

    ReplyDelete

ce citer

Nuffnang